Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 31 Μαΐου 2011

    Τέλος η κινδυνολογία - "Ο.Κ." με την 5η δόση - Νέα μέτρα για την 6η!


    Στο υπουργείο Οικονομικών λένε τώρα πως «την Τρίτη ή την Τετάρτη ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση και θα πάρουμε τελικά την 5ης δόση». Τώρα έχουν αρχίσει να μιλάνε για την έκτη δόση του Σεπτεμβρίου πριν την οποία θέλουν να πάρουν και άλλα πρόσθετα μέτρα! Οι ελεγκτές της Τρόικα θα παραδώσουν πριν το τέλος της εβδομάδας, το προσχέδιο δύο εκθέσεων που θα στείλουν σε Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη και Ουάσιγκτον, αλλά όλα δείχνουν ότι πλέον έχει αλλάξει το κλίμα σε ότι αφορά την χορήγηση της 5ης δόσης (το θέμα είναι αν πράγματι υπήρξε ποτέ ζήτημα μη καταβολής της 5ης δόσης...).

    Στη μία έκθεση θα δίνεται δίνει έγκριση για την εκταμίευσή της 5ης δόσης. Στην άλλη θα υπάρχει μία λεέτη για την εκταμίευση των 65 πρόσθετων δισ. που θα χρειαστεί το 2012-2013 η χώρα μας. Αυτό το ζήτημα θα συζητηθεί στο Eurogroup στις 6 και 20 Ιουνίου, αλλά και σε επίπεδο αρχηγών-κρατών, στα τέλη του μηνός.

    Η συμφωνία στην οποία φαίνεται να καταλήγουν προς το παρόν κυβέρνηση και ελεγκτές, θα προβλέπει πιθανότατα την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας (κάτι σαν Ανεξάρτητη Αρχή) που θα «φρενάρει» τις όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις θα εμπόδιζαν να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις-εξπρές, τις οποίες θα δρομολογεί η Τρόικα, μέσω της παροχής "τεχνικής υποστήριξης" προς τη χώρα μας.

    Μετά τον ΟΤΕ έρχεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και τα ΕΛΠΕ.

    Σχεδόν διπλασιασμός ΦΠΑ, από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό 23%, φαίνεται πως θα ισχύσει μετά τον Σεπτέμβριο, κυρίως στις υπηρεσίες εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, φαγητό εκτός οικίας) και όχι στα τρόφιμα και το σούπερ-μάρκετ που επιβαρύνει ευθέως το καλάθι της νοικοκυράς. Αυτό βέβαια το μέτρο θα οδηγήσει χιλιάδες εστιατόρια, ταχυφαγεία, κλπ σε κλείσιμο με επακόλουθο την αύξηση της ανεργαίας στο κλάδος.

    Δεδομένη μπορεί να θεωρείται η μείωση του αφορολογήτου ορίου, η οποία θα οδηγήσει σε νέα μείωση του εισοδήματος των μισθωτών καθώς θα αυξηθεί η παρακράτηση του φόρου και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι, ενδεχομένως από τον Ιούλιο.

    Δρομολογείται επίσης η επιβολή ειδικού φόρου σε σκάφη, πισίνες, μεγάλα Ι.Χ. κλπ, η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά και στο φυσικό αέριο, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας, η αύξηση στην τιμή των τσιγάρων και η αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης, με εξομοίωση του φόρου με του πετρελαίου κίνησης.

    Συζητείται μάλιστα και κατά 10% περικοπή του εφάπαξ συνταξιούχων του Δημοσίου και, μάλιστα, αναδρομικά από το φθινόπωρο του 2009!

    Όπως και να έχει αποδεικνύεται ότι τα ψεύδη που ακούστηκαν όλες αυτές τις ημέρες, είχαν "κοντά πόδια"...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com