Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

    ΔΝΤ: Σε τροχιά πτώχευσης οι Ηνωμένες Πολιτείες!


    Οι ΗΠΑ είναι μαζί με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Ιαπωνία οι τέσσερεις υποψήφιες προς πτώχευση χώρες.

    Αυτά τα «εκπληκτικά» για τους μη γνωρίζοντες την υπάρχουσα παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα, ανακοινώθηκαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σήμερα στο πλαίσιο των προβλέψεών του για την διεθνή κατάσταση στο άμεσο μέλλον.

    Σύμφωνα με το ΔΝΤ, παρά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,5% το 2011 και κατά 2,7% το 2012. Πέραν όμως των αισιόδοξων αυτών προβλέψεων η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη αφού, σύμφωνα πάντα με τον Ζοζέ Βινάλς, υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ, η Ελλάδα, Ιρλανδία, η Ιαπωνία και οι… ΗΠΑ διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας με αποτέλεσμα η Αθήνα, το Δουβλίνο, το Τόκιο και η Ουάσιγκτον να έχουν τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις ως προς την διαμόρφωση εκείνων των πολιτικών οι οποίες θα εξαλείψουν το πρόβλημα.

    Για όσους δεν αντιλήφθηκαν το τι ακριβώς το ΔΝΤ φαίνεται να έχει αρχίσει να δημοσιοποιεί είναι πως οι ΗΠΑ έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να πτωχεύσουν, όσες τουλάχιστον έχουν και η Ελλάδα με την Ιρλανδία.

    Στην απευκταία περίπτωση που η συγκεκριμένη εκτίμηση γίνει πραγματικότητα γίνεται σαφές πως η θα μπορούμε με βεβαιότητα να μιλάμε για την πτώση του «υπαρκτού καπιταλισμού» του οποίου η κατάρρευση είναι προφανές πως θα έχει συνέπειες οι οποίες θα κάνουν την πτώση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» να φαίνεται στον ιστορικό του μέλλοντος ως… παιδικό πάρτι.

    Για να μην αναφερθούμε στις μπούρδες τύπου Φράνσις Φουκουγιάμα που γράφτηκαν αμέσως μετά…

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com