Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

    Άνεργοι - εργαζόμενοι: Επιστροφή στη Ζώνη Περάματος και συνέχιση του αγώνα από εκεί


    Στη "βάση" τους, τη Ζώνη Περάματος, επιστρέφουν για να συνεχίσουν από εκεί τον αγώνα διαρκείας, οι άνεργοι - εργαζόμενοι της Ζώνης, που για περίπου 3 εβδομάδες έστεισαν τη δική τους πλατεία Συντάγματος έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

    Τα επόμενα βήματά τους σχεδιάζουν οι άνεργοι - εργαζόμενοι της Ζώνης, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στις 30 Ιουνίου στο δημαρχείο Περάματος σε ανοιχτή σύσκεψη για ενημέρωση και συζήτηση. Στην συνάντηση είναι προσκεκλημένοι οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του Πειραιά και πρόκειται να συζητηθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

    Οι άνεργοι της Ζώνης σημειώνουν στην "Α" πως με τη δυναμική τους κινητοποίηση ανέδειξαν, όπως ήθελαν, τα κλαδικά τους θέματα και προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες συναντήσεις, ενώ ζητάνε συνάντηση με τον νέο υπουργό Εργασίας.

    Παράλληλα επιμένουν στην ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για τη Ζώνη και την ανασυγκρότησή της και ζητάνε τη λύση των προβλημάτων στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά για την ενιαία λειτουργία όλων των μονάδων, καθώς και του Ναυπηγείου της Ελευσίνας. Επίσης υπογραμμίζουν ότι ο ΟΛΠ οφείλει, με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην κατασκευή της αναγκαίας πλωτής δεξαμενής και επισημαίνουν πως είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε το πρόγραμμα κατασκευής πλοίων για την ακτοπλοΐα να γίνει στα ναυπηγεία της χώρας μας.

    Την ίδια ώρα θέτουν επί τάπητος το θέμα της επιδότησης των ανέργων και απαιτούν την κάλυψη όλων των ανέργων της Ζώνης για τουλάχιστον έναν χρόνο τακτικής επιδότησης και θεσμοθέτηση κάρτας του ΟΑΕΔ”.



    ΟΜΥΛΕ: Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

    Από την άλλη πλευρά τη συμμετοχή των υπαλλήλων στα λιμάνια στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κατά το διήμερο της συζήτησης και ψήφισης απ’ την Βουλή του Μεσοπρόθεσμου, αποφάσισε χθες το Δ.Σ. της ΟΜΥΛΕ. Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει πως αποφάσισε "τη συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα με στόχο την αποτροπή τής με οποιοδήποτε τρόπο ιδιωτικοποίησης των λιμανιών".

    πηγή: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=624129

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com