Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

    Το Ν.Κ.Α. εργαζομένων ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ακόμα περιμένει απαντήσεις και δράση από τις άλλες απαθέστατες παρατάξεις


    ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/06/2011
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νo 60
    ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
    Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά
    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

    Την λυσσασμένη αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση των κυβερνήσεων και των κομμάτων του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου, μόνο η εργατική τάξη, ενωμένη και οργανωμένη στα συνδικάτα της, έχει τη δύναμη να την σταματήσει και να την ανατρέψει!
    Με διασπασμένο και αποδιοργανωμένο το εργατικό κίνημα, η καπιταλιστική ακρίδα θα συνεχίσει να μας ληστεύει, με την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που εφαρμόζει, αυξάνοντας τα κέρδη της.
    Για να έχει αποτέλεσμα η 48ώρη αυριανή απεργία που αναγκάστηκε να κηρύξει η Διοίκηση της Γ.Σ.Ε.Ε., πρέπει τώρα να βάλουμε τέλος στην διάσπαση και στις ξεχωριστές συγκεντρώσεις! Πρέ-πει όλα τα συνδικάτα και οι παρατάξεις, να πραγματοποιήσουν μια ενωτική, μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως. Να συγκροτήσουν το απαραίτητο ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια στο αντιδραστικό μέτωπο του κεφαλαίου. Και να βαδίσουν όλες μαζί οι εργα-τικές οργανώσεις σε ένα πραγματικό, δυναμικό, εργατικό συλλαλητήριο. Ένα συλλαλητήριο που θα ταρακουνήσει, σαν σεισμός, το σάπιο σύστημα της κεφαλαιοκρατίας!
    Μόνο από αυτό το δρόμο, μόνο με το ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, μπο-ρεί η εργατική τάξη ν’ ανοίξει την προοπτική της κοινωνικής αλλαγής, να μπει επικεφαλής όλων των εκμεταλλευόμενων και τελικά να νικήσει, με την κοινωνικοποίηση των βασικών μονάδων πα-ραγωγής και με την σοσιαλιστική εργατική αυτοδιαχείριση.
    Η Γ.Σ.Ε.Ε. δεν είναι ιδιοκτησία κανενός γραφειοκράτη επαγγελματία συνδικαλιστή και καμιάς παράταξης. Η Γ.Σ.Ε.Ε. ανήκει στην εργατική τάξη και πρέπει να περάσει στα χέρια των γνήσιων αγωνιστών εκπροσώπων της εργατικής τάξης. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με την διασπαστική, την τυχοδιωκτική τακτική των ξεχωριστών κομματικών συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων! Η Γ.Σ.Ε.Ε. θα περάσει στα χέρια των εργατών, η Γ.Σ.Ε.Ε. θα γίνει όργανο της αληθινής εργατικής ταξικής πάλης, μόνο με την ενωτική τακτική του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, μόνο με τον αγώνα ενάντια σε όλους τους βολεμένους καρεκλοκένταυρους διασπαστές, που προκαλούν την παράλυση του εργατικού κινήματος!
    Γι’ αυτό η κίνησή μας επίμονα αντιτάσσεται σε όλες τις μορφές της διάσπασης και σε όλες τις αποχρώσεις του εργατοπατερισμού!
    Γι’ αυτό σταθερά και αδιάκοπα προτείνουμε: όλες οι αποφάσεις για τις απεργίες και τους αγώνες των εργατών, να παίρνονται από τους ίδιους τους εργάτες, μέσα από δημοκρατικές Γενικές Συνελεύσεις! Και όχι από εργατοπατερικά κλειστά κονκλάβια! Που αποδεδειγμένα, όπως το δείχνουν καθαρά τα γεγονότα, τορπιλίζουν συστηματικά κάθε γνήσιο εργατικό αγώνα και βοηθάνε, με την καιροσκοπική πολιτική τους, τα αντεργατικά σχέδια των κηφήνων εκμεταλλευτών μας!
    Γι’ αυτό, πριν και μετά από τις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας, προτείναμε και συνεχίζουμε να προτείνουμε σε όλες τις παρατάξεις και στο Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέχτηκε, να συμφωνή-σουμε (με την διαδικασία Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης) σε ένα ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ! Ένα πρόγραμμα αληθινού οργανωμένου εργατικού αγώνα, που θα στηρίζεται και θα καθοδηγείται από τις δημοκρατικές αποφάσεις των Συνελεύσεών μας!
    Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου καταθέσαμε γραπτά και προφορικά την πρότασή μας για το ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ. Δηλαδή για μια συνεργασία όλων των παρατάξε-ων, με βάση τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και με το αυτονόητο δικαίωμα της κάθε πα-ράταξης και του κάθε συναδέλφου να υποστηρίξει ελεύθερα τις όποιες διαφορετικές απόψεις!
    Με άλλα λόγια, προτείναμε και προτείνουμε να συμπράξουν όλες οι παρατάξεις του Σωματείου μας, να συγκροτήσουν ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ και να παλέψουν μαζί (στην πράξη όχι στα λόγια, με τον γνωστό χαρτοπόλεμο). Να δεσμευτούν και να δράσουν πραγματικά σύμφωνα με ένα Σχέδιο και στόχους που θα αποφασιστούν δημοκρατικά από Έκτακτη Γενική Συ-νέλευση όλων των εργαζομένων του Ναυπηγείου.
    Δηλώνουμε καθαρά ότι είμαστε αποφασισμένοι να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις της Συνέ-λευσης, ακόμα κι αν διαφωνήσουμε με κάποιες από αυτές. Προτείναμε και προτείνουμε να αγωνι-στούμε όλοι μαζί:
    - για να αποκρούσουμε την ληστρική επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησής του,
    - για να υπερασπίσουμε τις καταχτήσεις και τα δικαιώματά μας,
    - για να ακυρωθεί η ξεπουληματική σύμβαση που οδηγεί το Ναυπηγείο στην συρρίκνωση και την καταλήστευση,
    - για ένα Ναυπηγείο Ενιαίο, με όλες τις δραστηριότητες ( σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες) και με 1400 θέσεις εργασίας το λιγότερο,
    - για να υλοποιηθούν οι πρωτόδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, που δικαιώνουν τους συνα-δέλφους των τρένων, και να συνεχιστεί η εργασιακή σχέση των 160 εργαζομένων με την Ε-ΝΑΕ.
    Δυστυχώς όμως, οι εκπρόσωποι όλων των άλλων παρατάξεων, μέχρι σήμερα, κάνουν πως δεν κα-τάλαβαν και κυκλοφορούν ανακοινώσεις με τις οποίες συνεχίζουν να καλλιεργούν την αντιπαλότητα και την διάσπαση και επιμένουν να προπαγανδίζουν, με κούφια λόγια, την δήθεν αγωνιστική, απραξία τους!!
    Μένει τώρα σ’ εσάς συνάδελφοι να κρίνεται και να αποφασίσετε! Η κατάσταση χειροτερεύει και θα χειροτερεύει καθημερινά αν συνεχίσουμε να μην αντιδρούμε.
    Εμείς επιμένουμε στις αγωνιστικές, ενωτικές και ταξικές προτάσεις μας. Και σας καλούμε να α-παιτήσετε από την Διοίκηση του Σωματείου μας να πει καθαρά τη γνώμη της και να εξηγήσει για ποιους λόγους αρνείται να δεχτεί αυτές τις προτάσεις που καταθέσαμε. Τόσο η πλειοψηφία όσο και οι εκπρόσωποι των άλλων δύο παρατάξεων οφείλουν να πουν γιατί απορρίπτουν το Σχέδιο Συνερ-γασίας που τους προτείναμε.
    Σας καλούμε επίσης, στην αυριανή απεργία να αξιώσουμε από όλες τις παρατάξεις, να δώσουν το ενωτικό ταξικό παράδειγμα, με την σύσσωμη συμμετοχή του Ναυπηγείου στη συγκέντρωση της Γ.Σ.Ε.Ε.!
    Όλα τα μέλη του Σωματείου μας, να συγκεντρωθούμε πρωί-πρωί στην πύλη του Ναυπηγείου. Και με τα πανώ του Σωματείου και όλων των παρατάξεων να βαδίσουμε ως το Πεδίο του Άρεως, δια-δηλώνοντας ενάντια στην ληστρική αντεργατική επίθεση.
    Και όταν θα φτάσουμε στην συγκέντρωση να απαιτήσουμε να δοθεί ο λόγος στον πρόεδρο του Σωματείου μας, για να κάνει γνωστά τα προβλήματά μας και για να εκφράσει δυναμικά την πρόταση να μπει επιτέλους οριστικό τέλος στην καταστροφική διάσπαση του εργατικού κινήματος, με την οικοδόμηση του απαραίτητου ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ.

    Με αγωνιστικούς, συναδελφικούς χαιρετισμούς,
    ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

    Ενημέρωση: http://nka-naypigeiaskaramagka.blogspot.com/
    Επικοινωνία: e-mail: nka-skaramagas@hotmail.com

    *Για το θέμα του εφετείου θα τοποθετηθούμε πολύ σύντομα μετά την σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση – σύσκεψη των εργαζομένων με την δικηγορική ομάδα στην οποία θα παρευρεθούμε.
    **Επισυνάπτουμε (σε ηλεκτρονική μορφή) τα δύο τελευταία καλέσματά μας για σύγκληση Δ.Σ. για την λήψη απο-φάσεων.




    ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/06/2011

    ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
    Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

    Προς το Προεδρείο και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου





    Συνάδελφοι,

    Με την λήξη του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου της νέας Διοίκησης του Σωματείου μας (1 Ιουνίου 2011), δεν πάρθηκαν αποφάσεις και δεν προσδιορίστηκε ημερομηνία για την σύγκληση του επόμενου Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν επείγοντα θέματα και να παρθούν αποφάσεις για τα σημαντικότατα ζητήματα που απασχολούν το Σωματείο μας και όλους τους εργαζόμενους του Ναυπηγείου.
    Θεωρούμε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να συγκληθεί άμεσα μια νέα έκτακτη συνεδρίαση του Δι-οικητικού Συμβουλίου, για να ολοκληρώσει την συζήτηση των θεμάτων που κατατέθηκαν και να κα-ταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με το πρόγραμμα δράσης του Σωματείου, την Συλλογική Σύμβαση και τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποδοχή της από την εργοδοσία, την αποτελε-σματική αντιμετώπιση του προβλήματος των συναδέλφων του τροχαίου υλικού, την έλλειψη παραγω-γικής απασχόλησης στο Ναυπηγείο και την αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύει, την επερχόμε-νη εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ναυπηγείου κ.λ.π.

    Περιμένουμε την άμεση απάντησή σας.



    Συναδελφικά,
    Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

    Τσιμπίδης Βασίλης

    Χουτζούμη Δανάη





    ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


    ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/06/2011

    ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
    Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

    ΚΑΛΕΣΜΑ


    Προς: 1. Κούτρα Θεόδωρο Μέλος Δ.Σ. «ΤΡΙΑΙΝΑΣ» (Ε.Ε.)
    2. Πετρόπουλο Νικόλαο Μέλος Δ.Σ. «ΤΡΙΑΙΝΑΣ» (ΔΑΚΕ)



    Συνάδελφοι,

    Όπως γνωρίζετε πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκαν οι 2 αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών που είναι αρνητικές για 73 εργαζόμενους της επιχειρηματικής μονάδας των τρένων.
    Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 17/6/2011 ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου μας να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για το θέμα αυτό.
    Επειδή έως σήμερα εκ μέρους του Προεδρείου δεν έχει υπάρξει απόφαση ή πρόθεση για κάτι τέτοιο, σας καλούμε για το σοβαρό και επείγον αυτό ζήτημα να ζητήσετε και εσείς από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού που μπορεί να προκληθεί έ-κτακτο Δ.Σ. εφόσον ζητηθεί από 4 τουλάχιστον μέλη.




    Συναδελφικά,
    Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

    Τσιμπίδης Βασίλης

    Χουτζούμη Δανάη





    ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com