Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

    Κλειστό το κέντρο της Αθήνας - Ένταση σε Καλλιμάρμαρο και Ευαγγελισμό με τραυματίες


    Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε μεγάλη ακτίνα όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή. Ένταση λίγο πριν από τις 10:00 μεταξύ αστυνομικών και «Αγανακτισμένων» που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος του Καλλιμάρμαρου. Ένας από τους διαδηλωτές τραυματίστηκε. Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών και στον Ευαγγελισμό, με αποτέλεσμα 6 άτομα να οδηγηθούν στο νοσοκομείο. Στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί άλλες ομάδες «Αγανακτισμένων»· παραμένει ο σιδερένιος φράχτης έξω από τη Βουλή, όπου έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο και ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία στις 14:00.

    Συγκεκριμένα, ομάδα «Αγανακτισμένων» που πραγματοποιούσε προσυγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, που είχε στηθεί επί της Βασ. Κωνσταντίνου.

    Οι δυνάμεις της αστυνομίας απάντησαν με δακρυγόνα και ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι. Αλλοι, έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων.

    Την ίδια ώρα, στην Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ευαγγελισμού αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν άλλη ομάδα «Αγανακτισμένων» που πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα. Από την ένταση που προκλήθηκε, έξι άτομα οδηγήθηκαν με τραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

    Η άνοδος της Βασ. Κωνσταντίνου από το ύψος του Καλλιμάρμαρου είναι κλειστή, καθώς κατά μήκος έχουν παραταχθεί μηχανές της αστυνομίας. Κλειστή και η κάθοδος της Βασ. Σοφίας από το ύψος του Ευαγγελισμού. Λόγω των αποκλεισμένων δρόμων, έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται και στην άνοδο της Συγγρού, καθώς στο ύψος του Φιξ έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Πυρκάλ.

    Η αστυνομία έχει στήσει ξανά το σιδερένιο φράχτη επί της Βασ. Σοφίας έξω από τη Βουλή, όπου κατάφεραν να εισέλθουν χωρίς προβλήματα οι βουλευτές.

    Στο Σύνταγμα, επί της οδού Αμαλίας βρίσκονται συγκεντρωμένες άλλες ομάδες «Αγανακτισμένων», που είχαν πραγματοποιήσει προσυγκεντρώσεις νωρίς το πρωί στον Ευαγγελισμό, το Μοναστηράκι, την Ομόνοια και άλλα σημεία.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί το πρωί συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος στις 19:00.

    Βομβαρδισμένο τοπίο το Σύνταγμα

    Τα ξημερώματα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα παρέμεναν κλειστοί, καθώς οι εργαζόμενοι του δήμου προσπαθούσαν να καθαρίσουν την περιοχή, που μετά τα εκτεταμένα επεισόδια της Δευτέρας θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο.

    Διάσπαρτα στους δρόμους γύρω από τη Βουλή κομμάτια από μάρμαρο, ξύλα, καμένοι κάδοι, που χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν η μυρωδιά από τα δακρυγόνα.

    Οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών συνεχίστηκαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ο απολογισμός είναι 15 συλλήψεις, 22 προσαγωγές, 308 τραυματίες και σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και επιχειρήσεις γύρω από την πλατεία.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com