Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

    Ανθελληνικό παραλήρημα από Ολλανδό πολιτικό


    Οι προκλήσεις Ολλανδού εθνικιστή πολιτικού που κουνούσε επιδεικτικά ένα παλιό χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών, ζητώντας να βγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Χάγη.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Vilders μετέβη μπροστά από την πρεσβεία και, με φόντο ένα μεγεθυμένο παλιό χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών, διάβασε την επιστολή του ενώπιον των ολλανδικών ΜΜΕ που είχαν κληθεί από τον ίδιο να καλύψουν το γεγονός.

    Η πρεσβεία έκανε λόγο για προσβλητική κίνηση εναντίον της Ελλάδας και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, απαξιώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.

    Προηγουμένως, ο κ. Vilders είχε εξαγγείλει, μέσω του διαδικτύου, ότι επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη και να επιδώσει επιστολή, με την οποία θα ζητούσε να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

    Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Χάγη, έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις του Vilders, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, με την οποία τόνιζε ότι ο κ. Vilders δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

    Η πλήρης ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Χάγη έχει ως εξής:

    «Η κίνηση που έχει προεξαγγείλει ο κ. Vilders προφανώς προσβάλλει την Ελλάδα και έχει μόνο επικοινωνιακή σκοπιμότητα. Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην όποια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

    Η ενέργεια αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες. Υπό τις συνθήκες αυτές, ο κ. Vilders δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτός.

    Η ελληνική Πρεσβεία εκφράζει για άλλη μια φορά την εκτίμησή της για την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η Ολλανδία και διαβεβαιώνει την ολλανδική κοινή γνώμη ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας θα πετύχει».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com