Advertisement

 • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
 • Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

  Κέρκυρα: "Γιούχα" και πέτρες σε πολιτικούς - Φυγαδεύτηκαν με... καΐκι! (video)  Με συνθήματα και φωνές αποδοκίμασαν εκατοντάδες Κερκυραίοι υπουργούς της κυβέρνησης
  και βουλευτές οι οποίοι δειπνούσαν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο, με αποτέλεσμα εν τέλει εκείνοι να φυγαδευτούν με καΐκι καθώς ήταν αδύνατο να φύγουν από το δρόμο.

  Με τη διοργάνωση της Βουλής, παρετίθετο επίσημο δείπνο σε Ευρωπαίους βουλευτές που συμμετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παρόντες στο δείπνο η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου αλλά και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης.

  Παρόντες, όπως αναφέρει το corfupress περισσότεροι από 60 βουλευτές, αξιωματούχοι και συνοδοί των συμμετεχόντων στις εργασίες της Επιτροπής.

  Πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα των «αγανακτισμένων Κερκυραίων», που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο καθημερινό τους ραντεβού στην Πλατεία Δημαρχείου, πληροφορήθηκαν την παρουσία των βουλευτών στον ΠΟΙΑΘ και αποφάσισαν να μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους έξω από το χώρο του δείπνου.

  Εκατοντάδες άτομα (σύμφωνα με μέλη της συντονιστικής ομάδας των αγανακτισμένων υπολογίζεται ότι συνολικά τις 4 ώρες που κράτησε η διαμαρτυρία πέρασαν περισσότεροι από 500 πολίτες) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πήγαν στο Παλαιό Φρούριο.

  Αρχικά, επιχείρησαν να κατέβουν στο χώρο του εστιατορίου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου (στον ΠΟΙΑΘ) αλλά βρήκαν κλειστή τη σιδερένια πόρτα στην πύλη που οδηγεί στην παραλία έξω από τον Όμιλο.

  Έτσι, επέστρεψαν στο χώρο του Φρουρίου έξω από το κτίριο του τμήματος Μουσικών Σπουδών, ανέβηκαν στο τείχος το οποίο βρίσκεται πάνω ακριβώς από το εστιατόριο του ΠΟΙΑΘ και φώναζαν συνθήματα για ώρες.
  Μάλιστα, σκαρφαλωμένοι στον τοίχο επιχειρούσαν να διακρίνουν κάποιον από τους επίσημους, ωστόσο, δεν υπήρχε ορατότητα λόγω της τέντας που καλύπτει το χώρο της υπαίθριας σάλας.

  Αυτό δεν πτόησε τους συγκεντρωμένους οι οποίοι, όχι μόνο παρέμεναν στο σημείο, αλλά κάποια στιγμή έκαναν και συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν αν θα αφήσουν τους επίσημους να περάσουν και να φύγουν μετά το τέλος του δείπνου τους ή αν θα αποκλείσουν το πέρασμα με καθιστική διαμαρτυρία. Αποφασίστηκε να πράξουν το δεύτερο και, ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι ασφαλείας των επισήμων αποφάσισαν να τους φυγαδέψουν μέσω θάλασσας! Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε και ήρθε εσπευσμένα το καΐκι (!) που εκτελεί το δρομολόγιο Βίδο – Λιμάνι, το οποίο προσέγγισε τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου με σβηστά ακόμα και τα φώτα πορείας!

  Οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι βουλευτές υπό βροχή σφοδρών και καυστικών συνθημάτων από το πλήθος, («σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!», «τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι...») και υπό τα βλέμματα των διαμαρτυρόμενων έστω και από ψηλά, περπάτησαν μέχρι το σημείο που είχε δέσει το καΐκι, ανέβηκαν στη ράμπα και αποχώρησαν με το σκάφος και πάλι με σβηστά τα φώτα! Μοναδικές λάμψεις ήταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των Ευρωπαίων βουλευτών και αξιωματούχων που, προφανώς, βρήκαν ενδιαφέρον το θέαμα των διαμαρτυριών των Κερκυραίων.

  Χαρακτηριστικό της διάθεσης του πλήθους ήταν οι έντονες αποδοκιμασίες του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια όταν κάποια στιγμή βγήκε έξω από την υπαίθρια σάλα και περπάτησε στον παρακείμενο μόλο για να δει την πορεία της προσέγγισης του καϊκιού.

  Εντονότατες ήταν και οι αποδοκιμασίες για τους υπόλοιπους βουλευτές όταν βγήκαν από την τέντα της σάλας για να οδηγηθούν στο σκάφος.

  Στο χώρο του Π. Φρουρίου υπήρχε η διακριτική παρουσία ανδρών της ΕΛΑΣ και της Ασφάλειας Κέρκυρας, οι οποίοι πάντως παρέμειναν μακριά από το πλήθος και δεν είχαν οποιαδήποτε επαφή με διαμαρτυρόμενους ή μέλη της Συντονιστικής.

  Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ο Ν. Δένδιας επιχείρησε να έρθει σε διάλογο με μερίδα των διαμαρτυρόμενων πολιτών όταν πήγε στην στοά της εισόδου προς τον ΠΟΙΑΘ (της οποίας η πόρτα παρέμεινε κλειστή) επιχειρώντας να συνομιλήσει με τους συγκεντρωμένους, ωστόσο, αποδοκιμάστηκε.

  Στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους συμπεριλαμβάνονταν άνθρωποι κάθε ηλικίας και προσωπικότητας: από νέα παιδιά, φοιτητές, μέχρι ηλικιωμένους, από στελέχη κομμάτων μέχρι πρόσωπα που δήλωναν ότι ουδέποτε έχουν ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά, από μαμάδες με μικρά παιδιά και καροτσάκια μέχρι... έναν βιολιστή ο οποίος κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του καϊκιού έπαιζε... καλαματιανό!


  01/06/11 Αγανακτισμένοι κατά βουλευτών! by jvnadr

  «Οι "Αγανακτισμένοι" μας πέταξαν πέτρες»
  H βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση που είχε αποκλειστεί από μαζί με άλλους έλληνες και ευρωπαίους βουλευτές σε εστιατόριο της Κέρκυρας από "αγανακτισμένους πολίτες" δήλωσε ότι δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από ορισμένους διαδηλωτές.
  Μιλώντας στο Mega. η κ. Ζήση είπε ότι όταν βγήκαν από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας για να επιβιβασθούν στο καΐκι, ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες που θα μπορούσαν να τραυματίσουν σοβαρά τους ευρωπαίους βουλευτές. Η κ. Ζήση πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.  Βορίδης: «Ήταν ακροαριστεροί»

  Σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αυτόν της άκρας Αριστεράς, εντοπίζει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης τα χθεσινά επεισόδια στην Κέρκυρα ,όπου βουλευτές φυγαδεύτηκαν με καΐκι. «Δεν ήταν γιαγιάδες και παππούδες. Ήταν από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αυτόν της άκρας Αριστεράς» τονίζει σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

  O βουλευτής του ΛΑΟΣ χαρακτηρίζει παραβατικές τις συμπεριφορές των Αγανακτισμένων που περιλαμβάνουν πέτρες, μπουκάλια, μούτζες και φτύσιμο. «Όλο αυτό έχει ένα πραγματικό υπόβαθρο που συνδέεται με την εξ αντικειμένου παραδοχή της χρεοκοπίας του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος. Από εκεί και πέρα, αν είναι δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη να μουντζώνει ή να φτύνει ή να πετάει πέτρες και μπουκάλια, να σπάει βιτρίνες και να πετάει μολότοφ, μπαίνουμε σε παραβατικές συμπεριφορές που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία» επισημαίνει.
  Όσον αφορά τις φήμες που τον θέλουν να φλερτάρει με τη Ν.Δ. τις απορρίπτει κατηγορηματικά. «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα ούτε από την πλευρά της Ν.Δ. ούτε από τη δική μου» τονίζ

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Επικοινωνία μαζί μου

  Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com