Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

    Σκάνδαλο 214: Το ΣΔΟΕ "καρφώνει" ΓΔΑΕΕ για τα αντισταθμιστικά


    «Oι ελεγκτές του ΣΔΟΕ με τα έως σήμερα ευρήματα της έρευνάς τους μιλούν για μικρής κλίμακας υλοποίηση των Α/Ω και μεγάλη «τρύπα» στις πληρωμές αντισταθμιστικών οφελών. Από την άλλη όλοι σχεδόν οι πρώην διευθυντές Εξοπλισμών του υπουργείου καταθέτουν ότι όλα έγιναν καλώς. Υπάρχουν λοιπόν πολλές αντιφάσεις τις οποίες θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε με κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεις».

    Με την παραπάνω δήλωση ο πρόεδρος της επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής Ευτύχιος Δαμιανάκης,ο οποίος ερευνά το σκάνδαλο των υποβρυχίων για την περίοδο 2002- 2009 βγάζει στην "σέντρα" τον νυν, Δημήτρη Γεωργιόπουλο, αλλά και τους πρώην γενικούς διευθυντές της Γενικούς Διευθυντές της ΓΔΑΕΕ, που κατέθεσαν αναφορικά με τα αντισταθμιστικά της σύμβασης ναυπήγησης των υποβρυχίων Type 214, ότι "Όλα έγιναν καλώς".

    Επιπροσθέτως, ο κ. Δαμιανάκης είπε ότι "Η υπόθεση με την μη υλοποίηση των Α/Ω «κορυφώθηκε το 2006» ενώ ανέφερε δυο ενδεικτικές περιπτώσεις όπως τις μπαταρίες των υποβρυχίων που κατασκευάστηκαν στην ... Αφρική (αντισταθμιστικό Sunlight-Γερμανός) και όχι στην Ελλάδα καθώς και τα βαγόνια για τον ΟΣΕ που ποτέ δεν παραδόθηκαν, αλλά χρυσοπληρώθηκαν.

    Σε μία παράλληλη εξέλιξη χθες ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα, σε επιστολή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, προειδοποίηση ότι είτε θα λάβει άμεσα λεφτά που, κατά την εκτίμησή του, του χρωστάει το κράτος (όπου έχει εισπράξει 132 εκατ. ευρώ για τα δύο υποβρύχια των οποίων η σύμβαση έχει καταγγελθεί!), είτε θα προβεί σε απολύσεις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της αποχώρησής του από την Ελλάδα!

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com