Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

    «Στο δρόμο» η ΕΛ.ΑΣ.!


    Ξεσπιτώνει την ΕΛ.ΑΣ. το μεσοπρόθεσμο και η εκποίηση της περιουσίας του δημοσίου.
    Τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα κτιριακά συγκροτήματα σε όλη την χώρα, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ακινήτων προς πώληση,
    των οποίων το τίμημα θα απορροφήσει η .μαύρη τρύπα του εξωτερικού χρέους και η Αστυνομία θα πληρώνει τεράστια ποσά ως ενοίκιο στους νέους ιδιοκτήτες επενδυτές.
    Τα εννέα κτίρια στα οποία αναρτήθηκε το «πωλείται» είναι τα εξής:

    το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, όπου στεγάζονται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και η Ε.Υ.Π., το αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου στεγάζονται η Γ.Α.Δ.Α. και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, το κτίριο της οδού Χίου στην Καισαριανή, όπου στεγάζονται η Διεύθυνση Διαβατηρίων και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, το συγκρότημα όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, το πρόσφατα εγκαινιασμένο νεόδμητο κτίριο της λεωφόρου Θηβών, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και τα καινούργια κτίρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων Σερρών, Ξάνθης και Ροδόπης.

    Όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο, πρόκειται για ακίνητα «που βρίσκονται σε μεγάλες αστικές περιοχές και μπορούν να έχουν πρόσθετες χρήσης πέραν της υφιστάμενης αστυνομικής», με αποτέλεσμα να προσελκύουν και το ανάλογο εμπορικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με στελέχη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία της πώλησης των συγκεκριμένων ακινήτων και στην συνέχεια η ενοικίαση τους από τους αγοραστές στην Ελληνική Αστυνομία. Και αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, θα κοστίσει σε μικρό βάθος χρόνου δυσανάλογα μεγαλύτερο τίμημα, από αυτό που θα εισπραχθεί από την πώληση τους.
    Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας προχωρούσε σε κάθε ευκαιρία στην αγορά ακινήτων μέσω της Κ.Ε.Δ., ειδικά για την στέγαση των μεγάλων υπηρεσιών όλων των Διευθύνσεων της χώρας, με στόχο την συμπίεση του κόστους ενοικίασης ακινήτων που σήμερα φτάνει τα 25.000.000 ευρώ ετησίως. Μετά την πώληση των συγκεκριμένων ακινήτων, το κόστος αυτό αναμένεται να εκτοξευτεί.
    πηγή: http://to-kounavi.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com