Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

    «Σε κίνδυνο η κυπριακή οικονομία»


    Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτήν του 1974, και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., εκτιμά ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης.
    Με επιστολή του προς τον πρόεδρο Χριστόφια και κοινοποίηση στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, ο κ. Ορφανίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητεί την άμεση λήψη μέτρων «για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως, μεταξύ άλλων, ένταξη σε μηχανισμό στήριξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και για το εθνικό θέμα».

    Ο κ. Ορφανίδης αναφέρει πως η καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Βασιλικό επέφερε συντριπτικά πλήγματα στην ήδη ευρισκόμενη σε δεινή κατάσταση κυπριακή οικονομία. «Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις δυσκολίες προσφυγής σε εξωτερικό δανεισμό, τις επιπρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις από τα πρόσφατα γεγονότα, πιστεύω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ορφανίδης.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com