Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η απόφαση του Εφετείου Αθήνας που εκδόθηκε στις 7/6/2011 σε βάρος των 160 εργαζομένων στο τμήμα του Τροχαίου Υλικού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, πρακτικά ``νομιμοποιεί`` το έγκλημα που διατελέσθηκε στους παραπάνω συναδέλφους από την ιδιοκτήτρια των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Thyssen Krupp τον Οκτώβριο του 2007.

    Συγκεκριμένα, η Γερμανική εταιρεία απέσχισε από το Ναυπηγείο το τμήμα αυτό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και ``πούλησε`` την δραστηριότητα σε κάποιον αχυράνθρωπο τους Γερμανό κο Meyer, o οποίος από τον Μάιο του 2009 έχει εξαφανισθεί, με αποτέλεσμα οι 160 εργαζόμενοι έως και σήμερα να είναι απλήρωτοι.

    Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, το 2009 δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι, αφού θεωρήθηκε ότι φυσικός εργοδότης είναι τα Ναυπηγεία Σκαρμαγκά.

    Το δικαστήριο έπραξε το αυτονόητο.

    Η σημερινή απόφαση του Εφετείου, μετά από προσφυγή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εξαφανίζει την πρωτόδικη και κρίνει ως απαράδεκτες τις πρόσθετες παρεμβάσεις της ΠΟΕΜ και της ΓΣΕΕ υπέρ των εργαζομένων.

    Η ΠΟΕΜ θεωρεί απαράδεκτη την δικαστική απόφαση και από κοινού με το Σωματείο Εργαζομένων ``ΤΡΙΑΙΝΑ`` θα δώσουμε νέους δικαστικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για το δικαίωμα στη ζωή και στην δουλειά των εργαζομένων του τροχαίου υλικού.

    Απαιτούμε άμεσα από την διοίκηση του Σκαραμαγκά αλλά και από την Κυβέρνηση να παρέμβει για άμεση επανένταξη τους στη δύναμη του Ναυπηγείου.







    Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com