Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

    Η Τρόικα καταφθάνει με "κίτρινες & κόκκινες κάρτες" για την ανικανότητα της κυβέρνησης


    Με «κίτρινες κάρτες» για το «μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων» και τους «ρυθμούς χελώνας» στις αποκρατικοποιήσεις αρχίζουν από αύριο οι επικεφαλής της Τρόικας τον έλεγχο της πορείας υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου, ώστε να εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται να βγάλουν "κόκκινη κάρτα" για τα πενιχρά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Πηγές της Κομισιόν εκφράζουν έκπληξη για τα σενάρια περί επαναδιαπραγμάτευσης του χρονοδιαγράμματος και των στόχων του Μεσοπρόθεσμου εξαιτίας της γενικότερης ύφεσης και επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι η κοινοτική αντιπροσωπεία προσέρχεται στις συζητήσεις με «θετικές διαθέσεις» να στηρίξει την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα πειστεί για τη συνεπή υλοποίηση των δεσμεύσεων.

    Οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να παραταθεί η παραμονή της Τρόικας στην Αθήνα, εφόσον διαπιστωθούν επιπλοκές στις συζητήσεις και σημαντικές αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί.
    Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι διευκρινίστηκε πλέον πλήρως από κοινοτικής πλευράς πως η βοήθεια αυτή θα αφορά στην 6η δόση του παλαιού δανείου και όχι στην πρώτη του νέου δανείου, που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com