Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

    Πρόταση για ποινικές διώξεις στην υπόθεση των υποβρυχίων


    Στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ι.Πεπόνη, επικεφαλής του νεοσύστατου τμήματος για το Οικονομικό Έγκλημα, βρίσκεται αναφορά σχετικά με την άσκηση ποινικών διώξεων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, όπως τη συνέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο ζητείται από τους συνολικά 38 ύποπτους -μη πολιτικά πρόσωπα- που πέρασαν από το εισαγγελικό γραφείο προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, σε βάρος των 23 να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για αδικήματα όπως δωροδοκία, απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Για τους υπόλοιπους 15 ζητά η υπόθεση να μπει στο αρχείο, καθώς -κατά την κρίση της εισαγγελικής λειτουργού- όπως φαίνεται δεν υπήρξαν επαρκείς ενδείξεις για να καταστούν κατηγορούμενοι.

    Πάντως, την τελική απόφαση για το πόσοι και ποιοί θα είναι οι ύποπτοι, που θα κληθούν στο ανακριτικό στάδιο με την ιδιότητα του κατηγορούμενου θα την πάρει ο εισαγγελέας Εφετών τις επόμενες μέρες, όταν δηλαδή ολοκληρώσει τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com