Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

    Δ. Ρέππας: Κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο


    Την κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο προαναγγέλλει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

    Όπως αναφέρει, η σχετική διαδικασία - για την οποία δεν απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση - βρίσκεται προ των πυλών, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι η κατάργηση δεν αφορά μόνο οργανικές θέσεις.
    Παράλληλα, προαναγγέλλει άρση της μονιμότητας στο δημόσιο με την συνταγματική αναθεώρηση το 2013.

    «Η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση» δηλώνει ο κ. Ρέππας στα Νέα, τονίζοντας ότι «η αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών».

    Όσον αφορά στην άρση της μονιμότητας, ο κ. Ρέππας αναφέρει ότι «το θέμα της μονιμότητας τίθεται από πολλές πλευρές εν όψει της ενδεχόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος μετά το 2013».

    «Τελικός στόχος μας είναι τα υπουργεία να διατηρήσουν τις επιτελικές αρμοδιότητές τους, ενώ οι εκτελεστικές πρέπει σταδιακά να μεταφερθούν στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση είτε στους κατά τόπο και καθ' ύλην αρμόδιους φορείς. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στη μεγάλη μεταρρύθμιση για το κράτος που προωθούμε και για την οποία αυτήν την περίοδο, βασιζόμενοι σε σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ, ολοκληρώνουμε την αναγκαία προεργασία» σημειώνει.

    Αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Ρέππας δηλώνει πως αφορά 30.000 εργαζομένους από το σύνολο των αμέσως ή εμμέσως αμειβομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό θα γίνει με κριτήρια «που σχετίζονται με τα προσόντα και την κοινωνική κατάσταση καθενός».

    Στο σημείο αυτό επισημαίνει ότι «αναζητούμε, σε συνεργασία με τους εταίρους, τη δυνατότητα κατάρτισης προγραμμάτων κοινωνικής απασχόλησης με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υποστήριξη των πολιτών που εντάσσονται στην εργασιακή εφεδρεία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com