Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

    Κινώ Δελτίο Τύπου από τα τρία σωματεία εργαζομένων των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και ΝΕΩΡΊΟΥ


    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Είναι πασιφανές πλέον, ότι η κατάσταση στα Ναυπηγεία της χώρας έχει φτάσει σε μηδενικό σημείο. Η έλλειψη Κλαδικής Ναυπηγικής Πολιτικής η οποία καταγράφεται τώρα και μερικές δεκαετίες οδηγεί στην συρρίκνωση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας, στον αφανισμό ενός οικονομικού ιστού και στην αποβιομηχανοποίηση της χώρας.
    Το ότι φτάσαμε στο σημείο να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα στα Ναυπηγεία της Σύρου, τα λέει όλα για την οικονομική κατάσταση του Ναυπηγείου.
    Τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας έχουν ήδη μπει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και οι εργαζόμενοι μετρούν ήδη, τρείς μήνες απλήρωτοι.
    Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μετά τις καταγγελίες των συμβάσεων από τους πρώην ιδιοκτήτες Γερμανούς, τις απαράδεκτες απαιτήσεις των και την ακατανόητη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για 15 χρόνια δεν μπορεί το Ναυπηγείο να έχει επισκευές και εμπορικές κατασκευές, έχουν αφήσει τα μεγαλύτερα Ναυπηγεία της χώρας χωρίς ουσιαστικό έργο, με 160 εργαζόμενους της δραστηριότητας του Τροχαίου Υλικού εξαθλιωμένους και 28 μήνες απλήρωτους, τους δε υπόλοιπους εργαζόμενους στην ανασφάλεια.
    Σ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Πιστεύουν στις δυνάμεις τους και προτείνουν εδώ και τώρα να δημιουργηθεί

    ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

    Είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να ζωντανέψει την ελπίδα και το όραμα, να δώσει νέα ώθηση, αναπτυξιακή προοπτική και να διατηρήσει στο σύνολο της την απασχόληση.
    Αυτή την πρόταση πιστεύουν οι εργαζόμενοι και προτείνουν από κοινού τα εργοστασιακά σωματεία, δίνοντας απάντηση στους ανεύθυνους κονδηλοφόρους που πίσω από την ανωνυμία τους σπέρνουν τον φόβο και τον αποπροσανατολισμό στην κοινωνία, γράφοντας κατά καιρούς και λασπολογώντας έναν ολόκληρο κλάδο, που έδωσε στο παρελθόν και μπορεί και στο μέλλον να δώσει πολλά στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας.
    Πρέπει λοιπόν να σκύψουν στην πρόταση οι ιδιοκτήτες των εταιρειών και κυρίως η Κυβέρνηση με υπευθυνότητα, διάλογο και χωρίς ηγεμονισμούς, αποφεύγοντας τον ανούσιο και καταστροφικό εντέλει ανταγωνισμό να δρομολογήσουν τις εξελίξεις και να πάρει σάρκα και οστά η μόνη αναπτυξιακή πρόταση που δίνει λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα.
    Η συμμετοχή του Δημοσίου στον ενιαίο Ναυπηγικό Φορέα δεν κρίνεται αναγκαία, είναι όμως απαραίτητη καθαρά και μόνο για εποπτεία, έλεγχο και ισορροπίες.
    Επιτέλους έφτασε η ώρα να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.

    Τα Σωματεία

    Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ΄΄ Η ΤΡΙΑΙΝΑ΄΄
    Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγεία Ελευσίνας ΄΄ΣΕΝΕ΄΄
    Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com