Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

    Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το όρους του κουρέματος


    Βρυξέλλες
    Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγούνται, σύμφωνα τουλάχιστον με το Bloomberg, οι συζητήσεις μεταξύ των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ιδιωτών πιστωτών για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της συμμετοχής των τραπεζών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, οι συζητήσεις που γίνονται λίγο πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής «βρίσκονται σε αδιέξοδο».

    Το πρακτορείο υποστηρίζει πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και οι τραπεζίτες συγκλίνουν μεν σε απομείωση της τάξης του 50%, αλλά η διαφωνία επικεντρώνεται σε λεπτομέρειες της διαδικασίας, και ιδιαίτερα για το ποσοστό των νέων ελληνικών ομολόγων που θα είναι εγγυημένο.

    Η τελευταία πρόταση στο τραπέζι, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο, προέβλεπε απομείωση 50% της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων -κατά άλλη πηγή, το ποσοστό αυτό ίσως βρεθεί πιο κοντά στο 45%.

    Αποφάσεις για το ελληνικό «κούρεμα» θα έφερναν επίσης τους Ευρωπαίους ηγέτες πιο κοντά σε συμφωνία για τα υπόλοιπα «καυτά» θέματα της Συνόδου, και ιδιαίτερα το ύψος της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών -η οποία άπτεται άμεσα των ζημιών που θα υποστούν από την απομείωση των ελληνικών ομολόγων.

    Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε στο Reuters πως οι διαπραγματεύσεις με τους τραπεζίτες θα συνεχιστούν «μέχρι την τελευταία στιγμή».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com