Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

    "Έκανα 3 μεροκάματα σε 3 μήνες"


    Κάθε πρωί οι εργάτες κατεβαίνουν στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος για να βρουν δουλειά, να κάνουν ένα μεροκάματο. Κάθε μεσημέρι γυρίζουν σπίτι τους δίχως να έχουν αγοράσει ούτε ένα καρβέλι ψωμί για την οικογενειά τους.
    O χρόνος στη ναυπηγεοπισκευαστική ζώνη κυλάει αργά και βασανιστικά.
    Ούτε δουλειές υπάρχουν, ούτε στο ταμείο ανεργίας μπορούν να μπουν οι εργάτες αφού κανείς τους δεν έχει καταφέρει να συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα.

    Κάθε μέρα από τα χαράματα ηλεκτρολόγοι, αμμοβολιστές και κάθε λογής εργάτες συγκεντρώνονται για ένα μεροκάματο.
    Κάθονται στις καφενεία του λιμανιού και ανταλλάσουν κουβέντες παρηγοριάς.
    Mε την ανεργία να ξεπερνά το 90% στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη οι προσωπικές ιστορίες αυτών των ανθρώπών συγκλονίζουν.

    Χαρακτηριστική ειναι η περίπτωση του 59χρονου Θόδωρου Καϊμαξή, πατέρα 2 παιδιών ο οποίος δήλωσε στην κάμερα του Newsit '' oύτε επίδομα δεν μπορώ να πάρω αφού χρειάζομαι 125 ένσημα το χρόνο και δεν τα έχω. Με αυτά τα χαράτσια πως θα φέρουμε πέρα που μέσα σε 3 μήνες έχω κάνει 3 μεροκάματα. Τι θα πληρώσεις το ενοίκιο το φως η το φαΐ; "


    Την καρδιά του μας άνοιξε και ο 49χρονος Θεοφιλος Σοϊμετζίδης, πατέρα 3 παιδιών. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε ''αν έχεις δουλέψει στους 6 μήνες δέκα μέρες δεν λέγεσαι εργαζόμενος. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν πουλήθηκαν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε Γερμανούς οι οποίοι πήραν τη δουλειά και την έδωσαν στην Τουρκία. Κάθε μέρα ερχόμαστε εδώ, δε βρίσκουμε τίποτα, απελπιζόμαστε και γυρίζουμε σπίτι μας''.

    Το Newsit συνάντησε και τον 60χρονο Τάσο Γρηγοριάδη ο οποίος είναι από τους τυχερούς καθώς έκανε αίτηση για να συνταξιοδοτηθεί. Οπως μας είπε " εγώ κάτι θα πάρω. Έρχομαι όμως κάθε μέρα βόλτα στο λιμάνι για να δω τους φίλους μου και να μάθω τι κάνουν. Στεναχωριέμαι πολύ για αυτή την κατάσταση".


    πηγή:http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=107606&catid=3

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com