Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

    Ελληνικά Ναυπηγεία: Νέα προσφυγή για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά


    Συνεχίζεται το δικαστικό σίριαλ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για το θέμα των παράνομων, όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, ενισχύσεων του ελληνικού κράτους προς τα ναυπηγεία στο παρελθόν.
    Χθες, η Α.Ε. Ελληνικά Ναυπηγεία, όπως είναι η επίσημη ονομασία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και η Hoem Beteiligungs Gesellschaft GmbH, νομικό πρόσωπο γερμανικού δικαίου που από τον Οκτώριο του 2010 αποτελεί το βασικό μέτοχο των Ναυπηγείων, ζήτησαν την ακύρωση προηγούμενης απόφασης της Κομισιόν (Ε-2010-8274) με την οποία είχε γίνει δεκτή η ανάληψη υποχρεώσεων εκ μέρους της Ελλάδας έναντι μέτρων που είχε ζητήσει η Επιτροπή με απόφαση της 2ας Ιουλίου του 2008, όταν είχε κηρύξει ασυμβίβαστες προς την κοινή αγορά τις ενισχύσεις που χορήγησαν οι ελληνικές αρχές υπέρ των ναυπηγείων.
    Απόφαση
    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά της απόφασης αυτής (2009/610/ΕΚ) εκκρεμούν δύο ακόμα προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, η υπόθεση Τ 391/08 της «Ελληνικά Ναυπηγεία» κατά της Επιτροπής και η υπόθεση C-485/10 της Επιτροπής κατά της Ελλάδας για τη μη εκτέλεση από την Ελλάδα της προηγούμενης απόφασης της Κομισιόν για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις που πρέπει να ανακτηθούν από το μη στρατιωτικό τμήμα των ναυπηγείων. Η επίδικη απόφαση της Επιτροπής είναι αυτή με την οποία ζητείται από την Ελλάδα να ανακτήσει από τα Ναυπηγεία ποσό άνω των 230 εκατομμυρίων ευρώ, που προκύπτουν από «παράνομες» ενισχύσεις του ελληνικού κράτους προς τα ναυπηγεία στο παρελθόν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com