Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

    Υποβρύχια Τype 214 & S118 "Ωκεανός", ΤΕΛΟΣ για το Π.Ν. ...


    Οριστικό ναυάγιο για το Πολεμικό Ναυτικό στην υπόθεση παραλαβής των τριών υποβρυχίων Type 214 κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, καθώς η απόφαση της αραβο-γερμανικής ιδιοκτησίας των ΕΝΑΕ να εργάζεται το προσωπικό μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, στέλνει το πρόγραμμα όχι απλά χρόνια πίσω, αλλά το ρίχνει οριστικά σε «ξέρα».

    Δικαιώνοντας απόλυτα το defencenet.gr και όσους υποστήριζαν ότι η αναθεώρηση των σκανδαλωδών συμβάσεων «Αρχιμήδης» και “Neptune II”, πέρσι τον Σεπτέμβριο, έγιναν απλά για να πάρουν κάποιοι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (400 εκατ. Ευρώ εκταμιεύθηκαν συνολικά υπέρ Αράβων της Privinvest και Γερμανών της ThyssenKrupp Marine Systems) και όχι για να προχωρήσει το πρόγραμμα

    To θέμα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση ολοκλήρωσης του προγράμματος με το προσωπικό να εργάζεται δύο ημέρες την εβδομάδα και παράδοσης των τριών υποβρυχίων εντός της τρέχουσας δεκαετίας. Δεδομένη θεωρείται και η αποτυχία του προγράμματος εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου S118 "Ωκεανός", το οποίο παραμένει δεμένο στον προβλήτα για την έναρξη των δοκιμών αποδοχής, τον Μάϊο του 2012, σχεδόν ... τρία χρόνια μκετά την ολοκλήρωσή του προγράμματος τον Σεπτέμβριο του 2009!

    Αυτή την στιγμή πέρα από το γεγονός ότι θα εργάζονται μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα ΕΝΑΕ, σε ότι αφορά το πρόγραμμα των σκαφών S-121, S-122 και S-123, η κατάστση διαμορφώνεται ως εξής:

    -Οι εργασίες ολοκλήρωσης του προγράμματος βρίσκονται μόλις στο 70-80% ανάλογα με το σκάφος

    -Οι εργασίες επιδιόρθωσης των προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί στην ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ δεν έχουν προχωρήσει καθόλου

    -Εξειδικευμένο παραγωγικό δυναμικό δεν υπάρχει καθόλου

    Κατά τα λοιπά, οι εργαζόμενοι λένε ότι οι Άραβες του Ισκαντάρ Σάφα δεν πατάνε στην εταιρεία περισσότερο από δύο φορές το μήνα, φυσικά από το πέμπτο υποβρύχιο για το οποίο έχουν υπάρξει 132 εκατ. Ευρώ δεν έχει κοπεί «ούτε λαμαρίνα» και κανείς δεν τους τα ζητάει πίσω και το «κερασάκι»: Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ έχει πάλι σημαντικές αβαρίες και αύριο μετά την γιορτή του Αγίου Νικολάου του προστάτη του Πολεμικού μας Ναυτικού, θα μπει για τις αναγκαίες επισκευές, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει πάλι θέμα «ξεφλουδίσματος» των GPRS και απώλειας υποσυστημάτων όπως αυτά που είχε αποκαλύψει πέρσι το defencenet.gr

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com