Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

    Στην Ολομέλεια οι μειώσεις μισθών και συντάξεων


    Το βράδυ της Τρίτης ψηφίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

    Στις 12:30 συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, με κύριο θέμα τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για θέματα που αφορούν την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος. Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

    Στη συνεδρίαση αναμένεται με Πράξη του υπουργικού Συμβουλίου να αποφασιστεί η έναρξη ισχύος, από την 1η Μαρτίου, των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις.

    Εντός της εβδομάδας θα πρέπει επίσης να έχουν εκδοθεί οι εγκύκλιοι για την κατάργηση της μετενέργειας, το πάγωμα ωριμάνσεων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας, το κλείσιμο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, τη μείωση του ΠΔΕ, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

    Στην Πράξη θα ορίζεται ότι η τρίμηνη μετενέργεια θα ισχύει και για τις κλαδικές συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει, ότι μετά τη λήξη της μετενέργειας οι μισθοί θα υποχωρούν στα επίπεδα των κλαδικών - και όχι των κατώτατων - αμοιβών και ότι οι όποιες μειώσεις έγιναν μετά τις 14 Φεβρουαρίου, όταν δημοσιεύθηκε ο νόμος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι νόμιμες.

    Στο νομοσχέδιο για μισθούς-συντάξεις υπάρχουν ακόμα οι ρυθμίσεις για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2012 (μέτρα 3,2 δισ. ευρώ), εν μέσω πρόβλεψης για έλλειμμα 6,7% του ΑΕΠ εφέτος, από 5,4% παλαιότερα, η μείωση του εκλογικού επιδόματος, η περικοπή της αντιμισθίας των αιρετών υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η παράταση της προθεσμίας για τα αυθαίρετα μέχρι τις 30 Ιουνίου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com