Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

    Asian Week: «Την πώληση των ελληνικών Type 214 στην Ταιβάν επιχείρησε η HDW»


    ην πώληση των τεσσάρων ελληνικών υποβρυχίων Type 214 στην Ταιβάν επιχείρησε η HDW σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Asian Week. Η πληροφορία αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να αποπληρώσει την αξία των τεσσάρων υποβρυχίων η γερμανική εταιρεία HDW προσπάθησε να πωλήσει τα υποβρύχια στην Ταιβάν.

    Η κίνηση αυτή θα έσωνε την γερμανική εταιρεία από χρεοκοπία αφού η ελληνική κυβέρνηση δε μπορούσε να πληρώσει το κόστος των υποβρυχίων και για το λόγο αυτό αξιωματούχοι της γερμανικής εταιρείας επισκέφτηκαν την Ταιβάν τον περασμένο Οκτώβριο.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το κόστος του κάθε υποβρυχίου έφτανε τα 800 εκατ. δολάρια (περίπου 600 εκατ. ευρώ), ενώ από την άλλη πλευρά δεν είχε διασφαλιστεί η λογιστική υποστήριξη των υποβρυχίων για 10-20 χρόνια, ούτε υπήρχε κάποια πρότερη συνεννόηση και έγκριση από τις ΗΠΑ αν και η αμερικανική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την γερμανική εταιρεία.

    Εάν οι παραπάνω λόγοι είχαν επιτευχτεί και το κόστος ανά μονάδα μειώνονταν η κυβέρνηση της Ταιβάν θα εξέταζε την απόκτηση των υποβρυχίων σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα. Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα Taipei Times η κυβέρνηση της Ταιβάν αρνήθηκε το περιεχόμενο του κινεζικού δημοσιεύματος.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com