Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

    Πρώτη μεγάλη πρόκληση για Ραχόι η σημερινή γενική απεργία

    Με γενική απεργία κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων, η οποία παραλύει τις συγκοινωνίες στην Ισπανία, είναι αντιμέτωπος ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

    Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πρόκληση που καλείται να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση της Ισπανίας, η οποία την Παρασκευή αναμένεται να παρουσιάσει μέτρα για την εξοικονόμηση δεκάδων δισ. ευρώ, ενώ νομοθεσία που έχει ήδη ψηφιστεί, διευκολύνει τις απολύσεις και μειώνει το ύψος των αποζημιώσεων.
    Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας με αποτέλεσμα να συλληφθούν 58 άτομα και να τραυματιστούν 9.
    Τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι δεν βλέπουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση ως επίδειξη δύναμης, αλλά ως μια μάχη για το κοινωνικό κράτος της Ισπανίας.

    Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι μόνο το 30% των εργαζομένων είχαν πρόθεση να πάρουν μέρος στην απεργία, ωστόσο οι αναλυτές θεωρούν ότι το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, που ήταν αρνητικό για το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα, ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συμμετοχή.
    «Το ζήτημα εδώ δεν είναι αν στην απεργία θα συμμετέχουν πολλοί ή λίγοι, αλλά αν το θα βγούμε από την κρίση…Αυτό διακυβεύεται και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ενδώσει» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Κρίστομπαλ Μοντόρο.
    Η Ισπανία- που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ- δέχεται έντονες πιέσεις να μειώσει το έλλειμμα και να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com