Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

    ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Α.Ε. ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ


    Προς:
    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Κυρίους : Ταμβακάκη, Τουρκoλιά Αλ. Δημόπουλο Δημ. και Μαύρο Δημ.
    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Κυρίους: Πανταλάκη , Λάζαρη και Βλαχόπουλο.
    ALPHA BANK. Κύριον Δ. Μαντζούνη
    EURO BANK. Κυρίους Νανόπουλο και Κολακίδη
    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ . Κύριον Alain Strub
    ATE LEASING. Κύριο Παραδίση
    GENIKI LEASING. Κύριον Βελώνη
    EMPORIKI LEASING. Κύριον Αθανασιάδην
    Κοινοποίηση: Κύριον Προθυπουργόν Λ. Παπαδήμο. Κύριον Υπουργόν Οικονομικών Ε. Βενιζέλο. Κύριον Υπουργόν Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδην. Κύριον ανπλ. Υπ. Αναπτ. Σ. Ξυνίδην. Κύριον υπουργόν εργασίας Κουτρουμάνην.
    Αξιότιμοι κύριοι.
    Μετά την αναλυτική ενημέρωση που είχατε με την από 07 Φεβρουαρίου του 2012 επιστολή μας, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 τετραμελής αντιπροσωπεία από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησε προγραμματισμένες συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας καθώς και της ΑΤΕ-Leasing όπως και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Επίσης έγινε και επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων. Μετά την ενημέρωση που είχαμε από τους παρευρισκόμενους στις συναντήσεις εκπροσώπους μας παραθέτουμε τα εξής:

    1. Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας και ΑΤΕ – Leasing.
    Προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μας επιμένουν, εμείς, να φέρουμε πίσω τον επενδυτή σε αυτούς που τον διώξαν, και να ξανακαθίσουν στο τραπέζι και θα βρούν οπωσδήποτε λύση, αντί ως οργανισμός να επικοινωνήσει γραπτώς με τον επενδυτή, ή τουλάχιστον να απαντήση στην επιστολή αποχώρησής του από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό για μας δεν δείχνει καμμία έμπρακτη σοβαρότητα ότι επισθυμούν να κρατήσουν ανοιχτή την ΕΝΚΛΩ αλλά κερδίζουν χρόνο για να οργανωθούν να αντιμετωπίσουν την μέγγενη της δικαιοσύνης. Πλέον του επενδυτή μας ζήτησαν να πιέσουμε τον πρών πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας να συναντηθεί μαζί τους.

    2. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας
    Συζήτηση σκληρή και διαφορετικών ταχυτήτων και επιπέδων.
    Στην αρχή έγινε τεχνοκρατική αντιμετώπιση του θέματος και ανάλυση των ενεργειών της ΕΤΕ για την επίλυση του θέματος χωρίς τελικά να δίδει ξεκάθαρη θέση και τρόπο για την μη φτώχευση της ΕΝΚΛΩ.
    Χωρίς καμμία καθυστέρηση μπήκαμε στο δεύτερο κομμάτι της σηζήτησης που δυστυχώς το περιμέναμε. … Εμείς θέλουμε αλλά οι άλλοι είναι οι κακοί.Ω τι αστειότης. Συνεχή κατηγόρια και επίδειξη ανικανότητας χειρισμού θεμάτων από την ΑΤΕ. Πόσο ανεύθυνη θέση. Στην διάρκεια της συνάντησης ειπώθηκε, τουλάχιστον πέντε φορές, ότι δεν είναι οι τράπεζες βασικοί μέτοχοι αλλά απλά έχουν ενεχειριασμένες μετοχές.Γιατίίί ? Μας πρότειναν να πιέσουμε να έλθει πίσω ο επενδυτής και η ΕΤΕ αναλαμβάνει την ευθύνη άμεσης υπογραφής από τις έξη (6) τράπεζες το τελικού κειμένου που συμφωνήθηκε χωρίς καμμία αλλαγή, αλλά δεν μπορεί να πάρει ευθύνη για τις εταιρείες Leasing. Ω τι φαρισαϊσμός. Ξαφνικά ο επενδυτής είναι σοβαρός, αξιόπιστος και δεν τα παίρνει για μια μπουκιά ψωμί. Τι κάνατε μέχρι τώρα απέναντι στον επενδυτή? Απαντήσατε τουλάχιστον εγγράφως στην επιστολή αποχώρησης του από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων? Στην τοποθέτησή μας κάντε εμπράκτως κάτι για να σωθεί η ΕΝΚΛΩ με ελάχιστα λεφτά τα οποία θα τα πάρετε άμεσα πίσω έφεραν δικαιολογία ότι δεν μπορεί να δανείσει την ΕΝΚΛΩ γιατί τα προηγούμενα χρωστούμενα μπήκαν σε επισφάλειες. Ας το δούν οι δικηγόροι. 34 εκατομμύρια € μπήκαν στην εταιρεία χωρίς καμμιά εγγύηση στην προπροηγούμενη διοίκηση.
    3. Ελληνικό κοινοβούλιο.
    Έγινε τεράστεια προσπάθεια για να γίνει συνάντηση με τον κύριο Χρυσοχοϊδη και κύριο Ξυνίδη και παρά τις προσπάθειες του κυρίου Λαφαζάνη και άλλων κοινοβουλευτικών την τελευταία στιγμή όλο κάτι συνέβαινει. Κύριοι η Βουλή των Ελλήνων είναι χώρος ιερός και εκπροσωπεί την ηρωική πατρίδα μας και δεν είναι λαγούμι για να κρύβονται τα τρωκτικά. Μην τολμήσεται να ξαναδιαμαρτυριθείτε για λέξεις ‘όπως ‘’ τζιάμπα μαγκας’’ ή ότι ‘’δεν φοράτε παντελόνια ‘’ και ξαναμιλήσεται για ανάπτυξη γιατί ο λαός αργεί αλλά δεν λησμονεί.
    Κατόπιν όλων των παραπάνω και με την βεβαιότητα ότι οι τραπεζίτες επιθυμούν την πτώχευση της ΕΝΚΛΩ δώσαμε εντολή στους νομικούς εκπροσώπους μας να προχωρήσουν άμεσα στην νομική οδό κατά των Τραπεζών. Στον δε πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΝΚΛΩ του είπαμε ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε συνάντηση θέλει αλλά εμείς δεν σταματούμε τις διαδικασίες. Μακάρι να πετύχει κάτι , γιατί ποτέ δεν είναι αργά, ας δόσει στους Τραπεζίτες μια ακόμη ευκαιρία. Εμείς οι εργαζόμενοι που έχουμε δείξει αψογη συμπεριφορά προς πάντες είμαστε εδώ.
    Σύσωμοι οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ 11 Φεβρουαρίου 2012

    2 σχόλια:

    1. Συμφωνώ με τα προαναφερόμενα των εργαζομένων και θέλω σαν επενδυτής στην εταιρεία αυτή να τονίσω ότι τα λεφτά που χάνονται είναι πάαααρα πολλά.
      α) Όπως ανέφερε στην γενική συνέλευση της 5-3-2012 ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας κος Μουσουλίδης, η επένδυση του Αμερικανού επενδυτή ανήρχετο στα 210.000.000 ευρώ τα οποία το κράτος - κυβέρνηση τα κλώτσησε, διώχνοντας τον επενδυτή που έφερε πλούτο και δουλειά στη χώρα και μου λέτε εμένα ότι κάνετε έκκληση να έλθουν επενδύσεις από το εξωτερικό, να επιστρέψουν οι καταθέσεις από την Ελβετία.
      ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ και πιστεύω προσωπικά ότι όλα αυτά γίνονται σκόπιμα, γι αυτό όπως αναφέρουν παραπάνω οι εργαζόμενοι, οι τράπεζες τορπίλισαν δύο φορές το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας και όλα αυτά υπό την εποπτεία σας, αφού ήσαστε εντεταλμένοι και υποχρεωμένοι με τα όργανά σας να τους ελέγχεται και να διασφαλίζεται μεταξύ των άλλων και τα δικά μας χρήματα, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ που ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΚΛΗΣΗ να έλθουν στην Ελλάδα να επανακινήσει τα κράτος με εσάς τους κακοδιαχειριστές.
      ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ άν δεν δίξετε κατανόηση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την καθηστέριση αυτής της επένδυσης ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ.
      Τώρα που η κλωστουφαντουργία στην Ευρώπη βρίσκεται σε άνοδο, εσείς κύριοι πολιτευτές θα αφήσετε την μεγαλύτερη κλωστουφαντουργική μονάδα να κλείση; και μάλιστα την στιγμή που υπάρχει προ 10 ημερών περίπου μελέτη της Deutsche Bank η οποία προβλέπει ότι για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα και Πορτογαλία θα πρέπει να επενδύσουνε και τα δύο κράτη στην κλωστουφαντουργία και στον τουρισμό. Και θα ζητήσετε την ψήφο του Ελληνικού λαού και κορόιδων σαν εμένα για να συνεχίσετε το ίδιο έργο;
      ΚΥΡΙΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΝΚΛΩ η ΕΚΛΟΓΙΚΗ σας ΖΗΜΙΑ θα είναι πολή ΜΕΓΑΛΗ, γιατί θα χάσετε ψήφους από τις οικογένειες των εργαζομένων, των προμηθευτών, 7500 περίπου επενδυτών και όλων αυτών που λειτουργουν συμπληρωματικά στην εταιρεία ή έχουν άμεση σχέση όπως φορτηγά, γεωργοί, εταιρείες κλπ.
      Γιατί άν δεν πάρετε τα ζεστά 210.000.000. του αμερικανού επενδυτή και σας λείψουνε ΠΑΛΙ από εμάς θα τα ζητήσετε.
      Και εάν πάλι δεν θέλετε να πάρουν οι αμερικανοί ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΚΛΩ, γιατί δεν βάζετε λίγα χρήματα εσείς και με δικό σας managment, να την οδηγήσετε σε κέρδη και να πλουτίσετε πρώτα εσείς, να φάνε ψωμί οι εργαζόμενοι, να πληρωθούν οι προμηθευτές, να μή γίνει εξαγωγή 1ης ύλης προς την Τουρκία και άλλες χώρες όπως γίνεται αυτή την στιγμή, (σε κάποιο site διάβασα ότι πέρσι ανέβηκαν οι εξαγωγές 1ων υλών και πανηγυρίζατε, λάθος κύριοι, οι 1ες ύλες πρέπει να μένουν στη χώρα για να αναπτυχθεί ο τομέας της μεταποίησης και να παραχθούν εργατοώρες που είναι το κριτήριο ανάπτυξης των χωρών) και να πάρουμε και εμείς τα κορόιδα - επενδυτές τα λεφτά μας.
      Πιστεύω να κατανοείτε ότι όλο αυτό το χρήμα που θα κινήται γύρω από την ΕΝΚΛΩ (εργατοώρες, και μετοχικά κεφάλαια) θα επιφέρουν και μεγάλο πλούτο στη χώρα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. ΄΄Λεφτά υπάρχουν΄΄ σίγουρα υπάρχουν, αφού υπάρχουν εργοστάσια που μπορούν να παράγουν ανταγωνιστικά και ανάρπαστα προιόντα όπως η ΕΝΚΛΩ. Εσείς όμως κύριοι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ με όλους αυτούς που έχετε υπό τον έλεγχό σας, δεν αφήνετε ή δεν θέλετε να δουλέψουν τα εργοστάσια και να έλθει πλούτος στη χώρα, να φάνε ψωμί οι ανεργοι συμπολίτες μας. Γιατί το λέω αυτό; γιατί κρίνεσθε από τις πράξεις σας. Απαξιώσατε με την αδιαφορία σας (σκόπιμη ή μη το επόμενο διάστημα θα ελεχθεί αυτό) την μεγαλύτερη κλωστουφαντουργική μονάδα της Ευρώπης και με τον τρόπο αυτό την οδηγείτε την 28 Μαρτίου τρέχοντος έτους σε πτώχευση και διάλυση. Οι εκλογές έρχονται και μαζί με αυτές τα γιουχαρίσματα των εργαζομένων, επενδυτών και όλων αυτών που θέλουν να λειτουργήσει αυτή η εταιρεία για καλό δικό τους και για το καλό της ΔΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com