Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

    Με διχοτόμηση της Κύπρου απειλεί η Τουρκία


    "Κυνική, αλαζονική και προκλητική" χαρακτήρισε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, τη δήλωση του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, ότι "στο τραπέζι βρίσκεται" η προσάρτηση της Β. Κύπρου.

    Σε συνέντευξη στην τουρκοκυπριακή "Kibris" ο κ. Μπαγίς λέει ότι η Τουρκία "ελπίζει σε μία επανένωση στο πλαίσιο ενός ομοσπονδιακού συστήματος δύο κρατών", ωστόσο αν αυτή η λύση δεν επιτευχθεί, υπάρχει η δυνατότητα η Β. Κύπρου να προσαρτηθεί στην Τουρκία.

    Ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι η δήλωση είναι επίσης "υβριστική για την τουρκοκυπριακή κοινότητα".

    "Αυτές οι δηλώσεις φανερώνουν ότι η Τουρκία με την αρνητική της στάση στο Κυπριακό, προωθεί το στόχο της διχοτόμησης και της δημιουργίας δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο", τόνισε ο κ. Στεφάνου και υπενθύμισε ότι πρόσφατα και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Έρογλου, προέβη σε παρόμοιου περιεχομένου δηλώσεις.

    Η διεθνής κοινότητα, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, καλείται να ασκήσει την επιρροή της πάνω στην Τουρκία, η οποία οφείλει να σεβαστεί τα περί Κύπρου ψηφίσματα του ΟΗΕ και να εργαστεί προς την κατεύθυνση της λύσης.

    "Για την Ελληνοκυπριακή πλευρά, στο τραπέζι των συνομιλιών βρίσκεται μόνο μια επιλογή. Η επιλογή της λύσης του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Λύση, η οποία θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και θα επανενώνει τη χώρα και το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, στα πλαίσια ενός κράτους με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα", κατέληξε.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com