Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

    Η ΕΚΤ καλεί την Ισπανία να εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος


    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κάλεσε την ισπανική κυβέρνηση να εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας που παρουσίασε την Παρασκευή η κυβέρνηση Ραχόι, ύψους 27 δισ. ευρώ, με «κατεπείγοντα νομοθετήματα».

    «Είναι προτιμότερο τα νέα μέτρα να υιοθετηθούν το συντομότερο δυνατόν, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, να μην περιμένει (η ισπανική κυβέρνηση) τη συνηθισμένη νομοθετική διαδικασία, που μπορεί να διαρκέσει ως τον Ιούνιο» δήλωσε ο Γιοργκ Άσμουσεν.

    Τα μέτρα λιτότητας της Ισπανίας, που περιγράφονται ως τα πιο επώδυνα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το 1975, θα πρέπει να φέρουν αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατόν, συμπλήρωσε ο Άσμουσεν.

    Ο πρώην υφυπουργός της γερμανικής κυβέρνησης έκανε την τοποθέτηση αυτή μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης και της ΕΕ στην Κοπεγχάγη για άτυπες συνομιλίες, εν μέσω των νέων πιέσεων από τις αγορές λόγω των ανησυχιών για το ισπανικό χρέος και τις κοινωνικές εντάσεις που αυξάνονται στη χώρα.

    Ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν, επίσης στην Κοπεγχάγη, καλωσόρισε τη δέσμευση της συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να τηρήσει τους στόχους που επιτάσσουν οι συμφωνίες της χώρας του με την ΕΕ, για έλλειμμα 5,3% του ΑΕΠ φέτος και 3% το 2013.

    Ο Ρεν πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να εξετάσει πιο προσεκτικά πώς η Μαδρίτη σχεδιάζει να περικόψει τις δαπάνες των τοπικών κυβερνήσεων, την κυριότερη αιτία των υπερβάσεων στον προϋπολογισμό πέρυσι, που ώθησαν το έλλειμμα στο 8,51%.

    «Η Επιτροπή θα έχει μια πλήρη εκτίμηση για τον (ισπανικό) προϋπολογισμό στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας» δήλωσε ο Ρεν.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com