Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 17 Απριλίου 2012

    Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Τσοχατζόπουλος

    Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε στις 11.30 ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος τη Δευτέρα του Πάσχα μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

     Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα κρατηθεί προσωρινά στον Κορυδαλλό, στο κελί που κρατήθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

     Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της και η λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

     Ενώπιον του ανακριτή απολογείται αυτή την ώρα ο ξάδερφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, ενώ εντός της ημέρας θα απολογηθεί και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

     Ήδη έχει απολογηθεί και είναι προσωρινά κρατούμενος ο Αστέριος Οικονομίδης, βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας που ανέλαβε την ανακαίνιση του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ενεπλάκη στην αγοραπωλησία του ακινήτου στο Κολωνάκι που ανήκει τώρα στην κόρη του πρώην υπουργού.

     "Είμαι αθώος. Ό,τι έκανα το έκανα για την Ελλάδα"

     Ο πρώην υπουργός παρέδωσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και τονίζει ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλέον παραγραφεί.

     Κατά την 8ωρη απολογία του, υποστήριξε ότι δεν είναι ιδιοκτήτης των εταιρειών off shore που βρίσκονται στο στόχαστρο, ενώ για τα υποβρύχια αναφέρει ότι δεν υπέγραψε κάτι που δεν συμφωνήθηκε από το τότε ΚΥΣΕΑ, τα μέλη του οποίου -σύμφωνα με πληροφορίες- ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες. (σ.σ. στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και οι αρχηγοί των Όπλων).

     Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή, ο κ. Τσοχατζόπουλος μίλησε για σύμπτωση όσον αφορά την εμπλοκή συγγενικού του προσώπου και της λογίστριας του στις υπεράκτιες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα για την μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων χρηματικών ποσών.

     Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θέλησε να λογοδοτήσει άμεσα για την προμήθεια των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR-M1, αρκέστηκε ωστόσο να επισημάνει ότι η συγκεκριμένη επιλογή ενίσχυσε την άμυνα της χώρας ενώ υπογράμμισε ότι όσα χρόνια διατέλεσε υπουργός ενήργησε με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

     Τόσο ο ανακριτής ωστόσο όσο και ο εισαγγελέας δεν φαίνεται να πείστηκαν από τις απαντήσεις του, τις οποίες θεώρησαν "μη ικανοποιητικές".

     Ομόφωνα έκριναν ότι και οι τρεις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την προφυλάκιση κατηγορουμένου, πληρούνται στην περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου. Έτσι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε για τον πρώην υπουργό, επικαλείται την βαρύτητα των πράξεων και τον κρίνει ύποπτο φυγής αλλά και τέλεσης νέων αδικημάτων.

     Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ 

      Σφοδρή ανταλλαγή "πυρών" μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξέσπασε με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, με την ΝΔ να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως "συνήγορο" του πρώην υπουργού Άμυνας και το ΠΑΣΟΚ να μιλά για "πολιτική χυδαιότητα". .

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com