Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

    Στον ανακριτή η σύζυγος και η κόρη Τσοχατζόπουλου

    Ενώπιον του ανακριτή έχουν κληθεί την Πέμπτη για απολογίες οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, μεταξύ αυτών και η σύζυγος και η κόρη του προφυλακισμένου πρώην υπουργού.

    Οι δέκα κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατά το κατηγορητήριο είχαν ποινικά κολάσιμο ρόλο στην επί σειρά ετών προσπάθεια του πρώην υπουργού να εμφανίσει ως νόμιμα ή να εξαφανίσει μεγάλα χρηματικά ποσά που έλαβε για δύο μεγάλες προμήθειες όπλων του υπουργείου Άμυνας, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμίες από τον ανακριτή, ώστε να ενημερωθούν για την ογκώδη, σχεδόν 10.000 σελίδες, δικογραφία.

    Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης να λογοδοτήσουν η πρώτη για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η δεύτερη για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, η οποία φαίνεται να το αγόρασε από εξωχώρια που η ιδιοκτησία της αποδίδεται στον πρώην υπουργό.

    Στο πολυσέλιδο πόρισμα των εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση, αναφέρεται ότι τα συμπεράσματα τους, όσον αφορά την οργάνωση που συνέστησαν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για την λεγόμενη«επιχείρηση ξέπλυμα», ισχύουν και για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου. 

    Όπως αναφέρεται στο πόρισμα για την κατηγορουμένη, «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον κ. Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

    Για την κ. Σταμάτη η έρευνα των εισαγγελέων απέδειξε από την άρση τραπεζικού απορρήτου ότι, από το 1997 η κατηγορουμένη δέχεται χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της τα οποία φαίνεται να καταθέτει ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com