Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

    Σκαραμαγκάς: Υπόσχεται λεφτά στους εργαζόμενους

    Σε σκωτσέζικο ντους υποβάλει η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κυβέρνηση και εργαζόμενους, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, καθώς από τη μια υπόσχεται στους εργαζόμενους -στους οποίους έχει επιβάλει εκ περιτροπής εργασία- ότι θα πληρωθούν το μισθό του Απριλίου απευθείας από την Prininvest του Ισκαντάρ Σάφα, ενώ από την άλλη κλείνει κάθε πόρτα διαλόγου με το υπουργείου Εθνικής Άμυνας και απαιτεί να της καταβληθούν χρωστούμενα 180 εκατ. ευρώ αμέσως μετά τις εκλογές. 

    Σε επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Boulos Hankach: 

    -Απορρίπτει κάθε συζήτηση που έχει ανοίξει ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος για αλλαγή της σύμβασης με τον νέο μέτοχο των ναυπηγείων ως προς τον τρόπο καταβολής των οφειλόμενων (σ.σ σύνδεση της παραγωγής έργου με την καταβολή δόσεων»). Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «μία ακόμη δέσμευση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να συζητήσουμε εκ νέου (ειδικά όταν είμαστε σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις εδώ και ένα έτος) δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτή. 

    -Ζητά γραπτή και ανέκκλητη δήλωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι «θα ανταποκριθεί με αντικειμενικό τρόπο στις συμβατικές του υποχρεώσεις και τις σχετικές ευθύνες του αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου». Ουσιαστικά ζητά να ξεπαγώσουν άμεσα οι καταβολές προς τα ναυπηγεία οι οποίες έχουν παγώσει από πέρυσι τον Μάιο, με αποτέλεσμα η διοίκηση των Ναυπηγείων να υποστηρίζει ότι οφείλονται συνολικά 180 εκατ. ευρώ από τα προγράμματα «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών». 

    - Ρίχνει το «μπαλάκι» στο Δημόσιο για την απόφαση της, με την οποία τέθηκαν σε εκ περιτροπής εργασία οι εργαζόμενοι (τέσσερις μέρες το μήνα) επισημαίνοντας ότι «αυτό το μέτρο είναι η άμεση συνέπεια της, για μια φορά ακόμα, αποτυχίας του ελληνικού κράτους να υλοποιήσει τις συμβατικές και νόμιμες υποχρεώσεις του, όπως επίσης και στο να ανταποκριθεί στις ευθύνες του». 

    - «Αδειάζει» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μίλησε για «ενιαίο ναυπηγικό φορέα» και σημείωσε ότι το πρόβλημα της πληρωμής των εργαζομένων βαίνει προς επίλυσης. Λυπούμεθα εξίσου για τις ανακοινώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ψευδείς ελπίδες, εξυπηρετώντας λόγους που φαίνονται να είναι περισσότερο πολιτικοί παρά οικονομικοί», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του προέδρου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 

    - Τέλος υποστηρίζει ότι έχει υποβάλει αίτημα προς την Prininvest «να καλύψει αυτή, για τον μήνα Απρίλιο μόνον, και ευθέως προς όφελος των εργαζομένων, τη διαφορά μεταξύ της πλήρους μισθοδοσίας και αυτής που προκύπτει από την νόμιμη εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, υπό τη μορφή μίας ειδικής εξαιρετικής και με επιφύλαξη πληρωμής». 

    Βασίλης Γεώργας


    Πηγή:www.capital.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com