Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

    Γαλλικά «πυρά» δέχεται η Λαγκάρντ για τις δηλώσεις για τους Έλληνες

    Το σκληρό ύφος που χρησιμοποίησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στέλνοντας μήνυμα προς τους Έλληνες να μην περιμένουν καμία συμπόνια και να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν επικρίνει η γαλλική κυβέρνηση διά της εκπροσώπου Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, η οποία κάνει λόγο για υπεραπλουστευτικές δηλώσεις και στερεότυπα. Σε οξείς τόνους η αντίδραση της γαλλικής Αριστεράς με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν να καταγγέλλει τις «αναξιοπρεπείς» δηλώσεις της Λαγκάρντ ρωτώντας με ποιο δικαίωμα μιλά κατ' αυτό τον τρόπο για τους Έλληνες.

    Το «μήνυμα» που έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ στους Έλληνες μέσα από τις σελίδες της βρετανικής εφημερίδας The Guardian προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις στην Ελλάδα και «έκρηξη» στα κοινωνικά δίκτυα με το προφίλ της Λαγκάρντ στο Facebook να «βομβαρδίζεται» από χρήστες.

    Στα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης κυριαρχούν την Κυριακή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην οργή που προκάλεσε η Κριστίν Λαγκάρντ στους Έλληνες, οι οποίοι επισημαίνεται πως νοιώθουν σοκαρισμένοι, θιγμένοι και προσβεβλημένοι.

    Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την άποψη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχηματική. «Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί [στην Ελλάδα]» δήλωσε η Βαλό-Μπελκασέμ μιλώντας την Κυριακή στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

    Τις «αναξιοπρεπείς» δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ κατήγγειλε ο ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν. «Με ποιο δικαίωμα μιλά έτσι για τους Έλληνες; Εάν είχε πολιτική ηθική, η Κριστίν Λαγκάρντ θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει στο ΔΝΤ» δήλωσε ο Μελανσόν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France 3.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Λαγκάρντ σχετικά με τους Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους, ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν σημείωσε πως δεν είναι οι πολίτες που πρέπει να πληρώσουν, αλλά η Ορθόδοξη Εκκλησία.

    «Στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να πληρώσει φόρους. Οι κοινοί Έλληνες πολίτες πληρώνουν τους φόρους τους, γιατί παρακρατούνται από το εισόδημά τους» υπογράμμισε.
    Μετά το κύμα αντιδράσεων το προφίλ της Λαγκάρντ στο Facebook ανανεώθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου με «διευκρινιστική» ανάρτηση:
    «Όπως έχω πει αρκετές φορές, τρέφω μεγάλη συμπάθεια για τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Για αυτό και το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την παρούσα κρίση και να επιστρέψει στο μονοπάτι της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας».

    »Σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας είναι να αναλάβει δίκαια ο καθένας το μερίδιο του φορτίου που του αναλογεί, ιδιαίτερα οι πιο προνομιούχοι και ειδικά όσον αφορά την πληρωμή φόρων. Αυτό τόνιζα μιλώντας στον Guardian».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com