Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

    Πέτρος Αναστασιάδης Μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «ΤΡΙΑΙΝΑ»

    «Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ξεκάθαρο το νέο δίπολο που στήνεται, ώστε να εγκλωβιστούν εκ νέου οι ψηφοφόροι, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ριζοσπαστικοποίησή τους.
    Ολοι εμείς όμως που προερχόμαστε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να πέσουμε θύματα των νέων αυταπατών που εντέχνως καλλιεργούνται.
    Το σύνθημα που ηχεί ως το πλέον επίκαιρο είναι:
    "Τέρμα πια οι αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες".
    Στις 17 Ιουνίου καλούμαστε με την ψήφο μας, αλλά και την επόμενη μέρα με την πρωταγωνιστική συμμετοχή μας στους ταξικούς αγώνες, να πραγματοποιήσουμε το ολοκληρωτικό βήμα του απεγκλωβισμού.
    Η ψήφος στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που δε συμβιβάζεται και πραγματικά στέκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, αυτοαπασχολούμενου, άνεργου, δίπλα σε κάθε λαϊκή οικογένεια, είναι η αφετηρία.
    Την επόμενη μέρα σε κάθε χώρο δουλειάς συντεταγμένα θα πρέπει να πορευτούμε έτσι ώστε να σπάσουν κατεστημένες εργοδοτικές και κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες καθώς και πρακτικές που οδηγούν τους εργαζόμενους σε νέο εργασιακό μεσαίωνα.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που βιώνουμε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Την ώρα που οι Ελληνες εφοπλιστές χτίζουν πλοία ανά τον κόσμο και οι ανάγκες της εγχώριας ακτοπλοΐας είναι μεγάλες, συγκεκριμένες πολιτικές εξαφανίζουν την εγχώρια ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Την ίδια στιγμή η εργοδοσία στο ναυπηγείο κάνοντας χρήση των αντεργατικών νόμων, για να διασφαλίσει τα κέρδη της, έχει επιβάλει εκ περιτροπής εργασία με το να δουλεύουμε μία μέρα την εβδομάδα. Η απάντηση της ηγεσίας του σωματείου ΠΑΣΚΕ συνεπικουρουμένη και από την ΔΑΚΕ ήταν συνειδητά ο εκφυλισμός των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με την αναστολή των απεργιών τρεις μέρες πριν τις εκλογές τις 6ης Μαΐου. Στοχεύουν στην αποδυνάμωση της αγωνιστικότητας των εργαζομένων και στην απογοήτευσή τους ώστε να αποδεχτούν ευκολότερα όλα τα χειρότερα που έρχονται.
    Οι εργαζόμενοι απέναντι σε όλα αυτά οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ποιος είναι αυτός που είναι με το μέρος τους, ποιος είναι αυτός που αγωνίζεται για τα συμφέροντά τους και να συστρατευτούν μαζί του. Οι πραγματικές και μόνιμες αλλαγές στη ζωή των εργαζομένων δεν μπορούν να γίνουν, αν δε γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που παράγουν και τώρα βρίσκεται στα χέρια των λίγων.
    Ακόμα και οι εργαζόμενοι που δεν είναι απόλυτα πεισμένοι με την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ, που εκτιμούν όμως τη σταθερότητα, τη συνέπεια, την αγωνιστικότητά του, έχουν κάθε συμφέρον να το στηρίξουν στις εκλογές και στους αγώνες.
    Στις 17 Ιουνίου ψηφίζουμε ΚΚΕ, το κόμμα που πραγματικά μας αντιπροσωπεύει».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com