Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

    Κατασχέσεις για το χαράτσι στα ακίνητα

    Αντιμέτωποι με κατασχέσεις ενδέχεται να έρθουν πολλοί πολίτες, που δεν θα πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012, το οποίο και φέτος θα περιλαμβάνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, οι πρώτοι λογαριασμοί - στους οποίους θα είναι ενσωματωμένη η πρώτη δόση του τέλους - αναμένεται να αρχίσουν να ταχυδρομούνται στους ιδιοκτήτες ακινήτων το διήμερο 28-29 Ιουλίου.

    Το χαράτσι θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, ενώ δίνεται και η δυνατότητα σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού να μπορούν να πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα.

    Σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης του ειδικού τέλους, δεν προβλέπεται διακοπή ρεύματος - καθώς το μέτρο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας -, ωστόσο θα ενημερώνεται η εφορία, η οποία θα έχει στη συνέχεια το δικαίωμα να προχωρήσει σε κατάσχεση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τρόικα απέρριψε την πρόταση για έκδοση ξεχωριστών ειδοποιητηρίων από τη ΔΕΗ, με το αιτιολογικό ότι έτσι θα ετίθετο σε κίνδυνο η είσπραξη του τέλους και το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πετύχει τον προσδοκώμενο στόχο εσόδων που για το 2012 ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com