Advertisement

 • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
 • Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

  Τι υποστηρίζει το Νέο Κίνημα Αλλαγής


  ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
  Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

  Τι υποστηρίζει το Νέο Κίνημα Αλλαγής

  ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕ-ΤΩΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ.

  Έκκληση προς τους αγωνιστές της εργατικής τάξης, σε όποιο κόμμα ή παράταξη κι αν ανήκουν!

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

  Η κρίση και το αδιέξοδο του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, προκαλούν καθημερινά περισσό-τερη ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση και βαρβαρότητα. Αποδείχνοντας ότι η χρεοκοπημένη οικονομία της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης δεν μπορεί να ανακάμψει παρά μόνο με την καταλήστευση των πολλών από ελάχιστους κηφήνες. Καταδικάζοντας την κοινωνία στην εξαθλίωση.
  Οι κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές, ντόπιοι και ξένοι μαζί, καλά οργανωμένοι και συνεννοημένοι, δυναμώνουν διαρκώς την αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεσή τους. Όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζουν, οι διάφορες ανταγωνιστικές ομάδες των καπιταλιστών, συστηματικά κι επίμονα σφυρηλατούν το Ενιαίο Ταξικό τους Μέτωπο, για να μπορούν να ελέγχουν τα κόμματα, να κατευθύνουν τις κυβερ-νήσεις και την κρατική μηχανή, να υπαγορεύουν τις απαιτήσεις τους και να επιβάλουν, έτσι, σ’ ολό-κληρη την κοινωνία, τα ληστρικά ταξικά συμφέροντά τους. Να προωθούν, δηλαδή, όσο το δυνατό ευκολότερα τα αντικοινωνικά αντιδραστικά σχέδιά τους. Και να ρίχνουν στις πλάτες του εκμεταλ-λευόμενου λαού ολοένα και πιο πολλά βάρη της κρίσης που μαστίζει το παρακμασμένο καπιταλιστικό σύστημα της μισθοδουλείας. Μια μακρόχρονη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, η οποία όχι μόνο δεν έχει καμιά απολύτως θεραπεία, μα συνεχώς οξύνεται και βαθαίνει! Επιβεβαιώνοντας την επιτακτική ανάγκη της κατάργησης της ατομικής ιδιοκτησίας στα κοινωνικά μέσα παραγωγής! Κατάργηση της εκμετάλλευσης των πολλών από τους ελαχίστους. Για να περάσει η διεύθυνση όλων των μονάδων παραγωγής στα χέρια των εργαζόμενων, που με την δουλειά τους παράγουν και μεγα-λώνουν τον κοινωνικό πλούτο. Αυτόν τον πλούτο που σφετερίζονται και σπαταλούν αυθαίρετα οι κηφήνες, τα κοινωνικά παράσιτα, οι εκμεταλλευτές του κοινωνικού μόχθου. Και ρίχνουν έτσι την οικονομία και την κοινωνία στην κρίση που τώρα ζούμε.
  Και καθώς παρατείνεται η χρεοκοπία και το αδιέξοδο της ληστρικής αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής, των σφετεριστών εκμεταλλευτών, η δήθεν σοσιαλιστική κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, ζητάει όλο και πιο πολλές θυσίες από τον εκμεταλλευόμενο λαό, χαρίζει δισεκατομμύρια στις τράπεζες και αυξάνει τα κέρδη της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας. Και ταυτόχρονα, επισείοντας τον κίνδυνο της πτώχευσης της χώρας, αξιώνει συναίνεση, για να οικοδομήσει ένα πιο πλατύ και πιο ισχυρό αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτωπο όλων των δυνάμεων της κεφαλαιοκρατικής ληστρικής α-κρίδας, ντόπιας και ξένης. Για να συντρίψει κάθε διαμαρτυρία και αντίσταση.
  Απέναντι σ’ αυτό το αντιδραστικό και απάνθρωπο Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, και την εξουσία των εκμεταλλευτών πλουτοκρατών, που μεθοδικά ξεδιπλώνει καθημερινά την ληστρική αντικοινωνική πολιτική της επίθεση, οι ηγετικές ομάδες των κομμάτων και των οργανώσεων του εργατικού κινήμα-τος, δεκαετίες ολόκληρες, ενώ φλυαρούν και κραυγάζουν κατά της εξαθλίωσης που θεριεύει, προτι-μούν, ωστόσο, την συνθηκολόγηση της άσφαιρης κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, αλλά και την πρακτική της διάσπασης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος! Πεισματικά αρνούνται να πα-λέψουν για να διαμορφωθεί το αναγκαίο Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο, το πανίσχυρο ταξικό μέτωπο μαζικής κι οργανωμένης πάλης της εργατικής τάξης και όλων των εκμεταλλευομένων συμμάχων της, με το οποίο θα μπορούσαν σίγουρα να συντρίψουν την ληστρική κεφαλαιοκρατική επιδρομή, αν το ήθελαν.
  Οι πλειοψηφικοί (ΠΑΣΚΕ) και οι μειοψηφικοί (ΠΑΜΕ) ηγέτες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των Ομο-σπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και όλων των παρατάξεων και των «συσπειρώσεων», (οι στυλο-βάτες αυτοί του δεξιού, του κεντρώου και του «αριστερού» εργατοπατερισμού), ενώ διακηρύττουν, όλοι τους, κι ορκίζονται πίστη στην ανάγκη της ταξικής εργατικής ενότητας, στην πράξη αμετανόητα και ξεδιάντροπα συνεχίζουν να εφαρμόζουν την πολιτική της κομματικής διάσπασης του κινήματος, την πολιτική και την ταχτική των ανοργάνωτων και απροετοίμαστων απεργιών, των πισώπλατων δι-αλόγων και συμφωνιών, και των ξεχωριστών παραταξιακών «συλλαλητηρίων». Με άλλα λόγια, κά-νουν αυτό ακριβώς που εξυπηρετεί τους στόχους της κεφαλαιοκρατίας: διασπούν τους αγώνες και το κίνημα των εργατών. Κατορθώνοντας τελικά να οδηγήσουν το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στη χειρότερη, ως τώρα, αποδιοργάνωση, διάσπαση, σύγχυση, απογοήτευση και αποδυνάμωση.
  Έτσι, κάθε μέρα που περνάει, τα εργατικά δικαιώματα στραγγαλίζονται, ο εφιάλτης της ανεργίας μεγαλώνει, τα μεροκάματα, οι μισθοί και οι συντάξεις λιγοστεύουν, οι συνθήκες ζωής των εργατών και όλων των εκμεταλλευομένων πάνε διαρκώς από το κακό στο χειρότερο. Συνολικά, η κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να βουλιάξει σε μια χωρίς προηγούμενο εξαθλίωση και στη βαρβαρότητα του σάπιου καπιταλισμού, μη βλέποντας από πουθενά καμιά προοπτική!
  Κι όμως, το εργατικό κίνημα έχει όλη τη δύναμη να αντιστρέψει την καταστροφική αυτή πορεία της καπιταλιστικής παρακμής. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανοίξει την προοπτική της κοινωνικής προόδου, παλεύοντας για μια νέα κοινωνική οργάνωση χωρίς εκμετάλλευση και δίχως καταπίεση, που να βασίζεται στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Όμως, για να νικήσει το κίνημα της εργατιάς, πρέπει πριν απ’ όλα να εξαλείψει τη διάσπασή του. Είναι απαραίτητο να ενώσει όλες τις δυ-νάμεις του, βάζοντας τέλος στην καταστροφική εργατοπατερική πολιτική της διάσπασης. Πολιτική που πρέπει να αντικατασταθεί το γρηγορότερο από την πολιτική του Ενιαίου Εργατικού Μετώπου και της ταξικής πάλης, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, όποιο τίτλο ή χρώμα κι αν έχουν αυτές.
  Γίνεται έτσι φανερό, πιστεύουμε, ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν, πλέον, από τον αγώνα που επι-βάλλεται να αναπτύξουν οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, οι πρωτοπόροι μαχητές όλων των εργατικών τάσεων και παρατάξεων, για την ανατροπή της σημερινής καταστροφικής εργατο-πατερικής πολιτικής της διάσπασης και αποδιοργάνωσης του κινήματος.
  Σ΄ αυτούς όλους τους τίμιους αγωνιστές, που από την εμπειρία τους ξέρουν καλά ποιοι ευθύνονται για το κομμάτιασμα και για την αποδυνάμωση του εργατικού κινήματος, απευθύνουμε ετούτη την έκκληση: να παραδειγματιστούμε όλοι από την ταξική ενότητα των εκμεταλλευτών μας. Και α-νεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις που μπορεί να έχει καθένας μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον κοινό ταξικό αγώνα για το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο. Για να υπερασπίσουμε τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα.
  Σε όποια παράταξη ή συσπείρωση κι αν ανήκουμε (στην ΠΑΣΚΕ, στο ΠΑΜΕ, στη ΔΑΚΕ, στην Αυτόνομη Παρέμβαση, ή στις διάφορες «Πρωτοβουλίες») οι αγωνιστές εργάτες, οι υπάλ-ληλοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, δεν έχουμε τίποτα απολύτως να χωρίσουμε ή να μοιρά-σουμε μεταξύ μας. Παλεύουμε όλοι μας για τα κοινά ταξικά συμφέροντά μας, για τα συμφέρο-ντα της τάξης μας, της εργατικής τάξης και όλων των εκμεταλλευόμενων.
  Έχουμε επομένως κάθε λόγο να παραμερίσουμε τα διασπαστικά σχήματα, να απομονώσουμε όσους έχουν συμφέρον να μας κρατάνε διασπασμένους και να μας κάνουν αντίπαλους. Τα κοινά ταξικά συμφέροντά μας, επιβάλουν να κάνουμε κι εμείς αυτό που κάνουν οι εκμεταλλευτές μας: να βάλουμε στην άκρη τις πολιτικές διαφορές που μας χωρίζουν, να δώσουμε τα χέρια και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον κοινό αγώνα για τα κοινά ταξικά συμφέροντά μας, να διαμορ-φώσουμε τη δική μας, ανεξάρτητη εργατική πολιτική, το δικό μας ταξικό ενιαίο μέτωπο πάλης, με βάση τα προβλήματα που προκαλεί η κρίση του σαπισμένου καπιταλισμού. Και η χρεοκοπία του εργατοπατερικού συνδικαλισμού.
  Το Νέο Κίνημα Αλλαγής είναι δημιούργημα της διαπάλης που αναπτύσσεται από καιρό στις γραμμές της ΠΑΣΚΕ και είναι αποτέλεσμα αυτής της ρήξης με τους ψευτοσοσιαλιστές ηγέτες και με τις διασπαστικές πρακτικές των εργατοπατερικών μηχανισμών που παραλύουν το εργατικό κίνημα και το κάνουν ανίκανο να αποκρούσει την επίθεση του κεφαλαίου.
  Βασισμένη στην ως τώρα εμπειρία της πάλης της και στα μαθήματα του παγκόσμιου εργατικού κι-νήματος, η ανεξάρτητη κίνησή μας, το Ν.Κ.Α. καλεί τώρα όλους τους τίμιους αγωνιστές εργάτες, να προχωρήσουν χωρίς δισταγμούς στη θαρραλέα ρήξη με όλους τους φορείς της διάσπασης. Και με όλους τους βολεμένους καρεκλοκένταυρους. Και να πρωτοστατήσουν στον τίμιο, ασυμφιλίωτο και υπομονετικό αγώνα μέσα στους τόπους δουλειάς και παντού όπου ζουν εργάτες και άνεργοι. Για μα-ζικά, ενιαία και δημοκρατικά εργατικά συνδικάτα, με ελεύθερη έκφραση όλων των απόψεων. Για την οργανωμένη, ενιαία, δυναμική κινητοποίηση όλων των εργαζομένων, των ανέργων και των συντα-ξιούχων, ελλήνων και μεταναστών, σύμφωνα με ένα σχέδιο ταξικής πάλης. Σχέδιο ενιαίας μαζικής και προγραμματισμένης δράσης που θα έχει συζητηθεί και εγκριθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των ίδιων των εργαζομένων, σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, και όχι από τις κλειστές συσκέψεις των εργατοπατέρων που υπηρετούν γραφειοκρατικές κομματικές σκοπιμότητες ή ακόμα και εργοδοτικές επιδιώξεις.
  Για τον σκοπό αυτό, καλούμε κάθε αγωνιστή εργάτη, είτε ανήκει, είτε δεν ανήκει, σε κάποιο κόμμα ή παράταξη, να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας και να αποφασίσουμε: πως μπορούμε καλύτερα να συντονίσουμε τον κοινό μας αγώνα ενάντια στον εργατοπατερισμό κι ενάντια στην διάσπαση, ανα-λαμβάνοντας πρωτοβουλία δράσης για το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο. Για να ανακτήσει το εργατικό κίνημα τη δύναμη ν’ αποκρούσει και να ανατρέψει την κεφαλαιοκρατική επίθεση. Να ξανακατακτήσει τα καταπατημένα εργατικά δικαιώματα. Να καταργήσει όλους τους αντεργατικούς και αντιδημο-κρατικούς νόμους. Να βάλει όλα τα κοινωνικά μέσα παραγωγής κάτω από τον έλεγχο των εργαζομέ-νων και να εξαλείψει την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση Να βγάλει την κοινωνία από το καπι-ταλιστικό αδιέξοδο και το τέλμα της κρίσης.
  Στην αντιδραστική επίθεση του κεφαλαιοκρατικού μετώπου και στην παγίδα της δήθεν «ε-θνικής συναίνεσης», πρέπει τώρα να απαντήσουμε όλοι μαζί, με το ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕ-ΤΩΠΟ, με την εργατική Συμμαχία μαζικής κι οργανωμένης ταξικής πάλης!
  Χωρίς άλλη καθυστέρηση, πρέπει τώρα να αντιτάξουμε τη δική μας, την εργατική ταξική συ-ναίνεση! Να βάλουμε τέλος στο αίσχος των ξεχωριστών διασπαστικών συγκεντρώσεων και των απρογραμμάτιστων εργατοπατερικών απεργιών, που φανερά πλέον συμβάλουν αποφασιστικά στην προώθηση και στην επιβολή των αντεργατικών επιδιώξεων της ντόπιας και της ξένης κε-φαλαιοκρατίας!
  Η ρήξη με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ, είναι ανάγκη επιτακτική να προχωρήσει τώρα με βήματα πιο αποφασιστικά στην κατεύθυνση της ριζικής ταξικής ανασυγκρότησης ο-λόκληρου του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην κατεύθυνση αποβολής όλων των ερ-γατοπατερικών φατριών από τις γραμμές του.
  Η ίδια αυτή ρήξη με τον χρεοκοπημένο καιροσκοπικό εργατοπατερισμό κάθε μάρκας, πρέπει να γενικευτεί και ν’ απλώσει ταυτόχρονα όχι μόνο στην ΔΑΚΕ, αλλά και στο ΠΑΜΕ και σε όλες τις άλλες σεχταριστικές κινήσεις και παρατάξεις, που με τις διασπαστικές τυχοδιωκτικές πραχτικές τους, έχουν ακόμα πιο καθοριστικές ευθύνες για το κομμάτιασμα και την αποδυνά-μωση του εργατικού μας κινήματος.
  Όλοι οι τίμιοι αγωνιστές της εργατικής τάξης, πρέπει τώρα να ξεσηκωθούμε ενάντια σε όλους τους διασπαστές που αχρηστεύουν τους αγώνες μας! Είναι άλλωστε παραπάνω από φανερό ότι με διασπασμένο το εργατικό κίνημα δε θα μπορέσει ποτέ να πραγματοποιηθεί καμιά κοινωνική αλλαγή, ούτε φυσικά να επικρατήσει η «λαϊκή εξουσία», ‘όπως ελπίζουν οι αγωνιστές του Κ-ΚΕ/ΠΑΜΕ.
  Γκρεμίζοντας τα εργατοπατερικά διασπαστικά φράγματα, να παλέψουμε τώρα όλοι μαζί, για ένα ενωτικό δημοκρατικό πανεργατικό Συνέδριο αντιπροσώπων άμεσα εκλεγμένων από πραγ-ματικές Γενικές Συνελεύσεις των εργαζόμενων και των ανέργων, σε κάθε κλάδο και σε κάθε τόπο κατοικίας! Συνελεύσεις στις οποίες να εκφραστούν ελεύθερα όλες οι απόψεις, χωρίς κα-νένα περιορισμό!
  Για ένα Συνέδριο εργατοδημοκρατικής ταξικής ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ. Συνέδριο ρήξης με τον ερ-γατοπατερισμό και την διάσπαση.
  Συνέδριο ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ!
  Για ένα Συνέδριο πανεργατικής κινητοποίησης, που θα αποφασίσει το πρόγραμμα οργάνωσης και δράσης για την ακύρωση όλων των ληστρικών μνημονίων που επεξεργάστηκαν οι ντόπιοι και οι ξένοι συνέταιροι της ιμπεριαλιστικής τρόικας για να φορτώσουν στις δικές μας τις πλά-τες την κρίση και την χρεοκοπία του παρακμασμένου κεφαλαιοκρατικού συστήματος τους, την δική τους κρίση και χρεωκοπία.


  Εμπρός να δημιουργήσουμε παντού Επιτροπές Δράσης
  για το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο,
  για την ακατανίκητη ταξική Εργατική Συμμαχία.
  Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι.

  Με αγωνιστικούς, συναδελφικούς χαιρετισμούς,


  ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


  Ενημέρωση: http://nka-naypigeiaskaramagka.blogspot.com/
  Επικοινωνία: e-mail: nka-skaramagas@hotmail.com

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Επικοινωνία μαζί μου

  Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com