Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 31 Μαΐου 2011

    Έκτακτη σύσκεψη Γ.Παπανδρέου-Ε.Βενιζέλου για τα ναυπηγεία (ανανέωση)


    Κρίσιμη σύσκεψη για την τύχη των ναυπηγείων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέουμ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για επενδύσεις Χάρη Παμπούκη, του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη και του υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην μεγαλύτερη "βαριά" βιομηχσνία της χώρας τα ναυπηγεία, τόσο τα ΕΝΑΕ, όσο και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας που απασχολούν 3.500 εργαζόμενους άμεσα, ενώ περισσότεροι από 10.000 ανθρώποι ζουν ως προμηθευτές οι υπεργολάβοι. Π.χ. η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και εκατοντάδες εταιρείες, "αναπνέουν" απο τα δύο ναυπηγεία

    Σε ότι αφορά τα ΕΝΑΕ συζητήθηκε το "τελεσίγραφο" Σάφα και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την καταγγελία της σύμβασης από την HDW, την απόφαση της Επιτροπής Αντααγωνισμού της Ε.Ε. που απαγορεύει να αναλάβει οποιοδήποτε άλλο ναυπηγικό και επισκευαστικό πρόγραμμα, εκτός Π.Ν. κλπ Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της Ελευσίνας που λόγω της καθυστέρησης του προγράμματος ναυπηγήσεων των FREMM, έχει έρθει σε δύσκολη οικονομική θέση.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε και πήρε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με τις προτεινόμενες λύσεις.

    Εκτίμήσή μας: Αν δεν υπάρξουν σύντομα αποφάσεις για το ναυπηγικό πρόγραμμα του Π.Ν. καμία λύση δεν θα βρεθεί...

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com