Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

    Πιθανό μπλακ αουτ σε πολλές περιοχές λόγω απεργίας της ΔΕΗ


    Άμεσο κίνδυνο να μείνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα μέσα στο… κατακαλόκαιρο αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, καθώς οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχωρούν από σήμερα σε κινητοποιήσεις.



    Πρόκειται για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατά της αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, όπως έχει αποφασίσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας, oι οποίες αναναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 28 Ιουνίου.


    Η διοίκηση της εταιρίας έχει έτοιμο έκτακτο σχέδιο με περιοδικές προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προκειμένου να αποφευχθεί το μπλακ άουτ, ωστόσο η αυξημένη κατανάλωση που αναμένεται λόγω και της ανόδου της θερμοκρασίας που οδηγεί σε χρήση κλιματιστικών αναμένεται να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα και κινδύνους.

    H ΓΕΝΟΠ ζητούσε συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Ωστόσο αυτές πραγματοποιήθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Δεδομένου ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για το Γιουρογκρούπ, η συνάντηση έγινε υπό ασφυκτικά πλαίσια το βράδυ του Σαββάτου ενώ με τον δεύτερο, δηλαδή με το νέο υπουργό Περιβάλλοντος και πρώην τσάρο της Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής – χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην στάση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

    Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51% των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο και δεν αποδέχεται οποιαδήποτε άλλη λύση, την ίδια ώρα που το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

    Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της ζητεί την κατανόηση των Πολιτών για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και τους καλεί να καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12:00 έως 15:00 το μεσημέρι και από 20:00 έως 22:30 το βράδυ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com