Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

    Καταλήψεις και... απεργιακό αμόκ


    Οι καταλήψεις δημόσιων χώρων, νέος τρόπος αντίδρασης των εργαζομένων


    Πολυκαταλήψεις προκαλεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή, αφού οι εργαζόμενοι -κυρίως σε υπουργεία- καταφεύγουν στην ακραία αυτή μέθοδο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, ενώ διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο.

    Από νωρίς το πρωί, αποκλεισμένα είναι τα υπουργεία Οικονομικών, Γεωργίας, Ανάπτυξης, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας, ενώ στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι έχτισαν έναν τοίχο έξω από την είσοδο της ΕΥΑΘ.

    H κατάληψη στα κτίρια του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα (Νίκης και Καραγιώργη Σερβίας) πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών.

    Η ΟΣΥΟ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα πραγματικό πογκρόμ εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων με κυρίαρχα την κατάργηση υπηρεσιών, τη συρρίκνωση οργανικών μονάδων, την εργασιακή εφεδρεία – απόλυση και τη μείωση των αποδοχών μέσα από το νέο μισθολόγιο και ζητούν απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

    Στο απεργιακό μέτωπο, κλειστά είναι σήμερα και αύριο τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι, λόγω της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού.

    Νέα 24ωρη απεργία σήμερα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι για αύριο και μεθαύριο έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας 8 με 11 το πρωί και 3 με 6 το απόγευμα. Εξαιτίας της κινητοποίησης δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

    48ωρη απεργία από αύριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης και ακολούθως πορεία προς τη Βουλή.

    Κινητοποιήσεις αναμένονται και από τους ιδιοκτήτες ταξί, αφού σήμερα συζητούνται στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό οι κανόνες για την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

    Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της πεντάωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων, ενώ υπό κατάληψη παραμένει το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

    Ακόμη, σε δίωρη παναττική στάση εργασίας προχωρούν αύριο από τις 9 το πρωί οι δικαστικοί υπάλληλοι, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασ. Σοφίας.

    Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά τις καταλήψεις στα σχολεία, προσανατολίζονται και οι εκπαιδευτικοί. Στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

    Βάσει εισήγησης της ΔΑΚΕ προς τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, προτείνεται τριήμερη απεργία, 18 με 20 Οκτωβρίου και στη συνέχεια πενθήμερες επαναλαμβανόμενες αρχής γενομένης από τις 24 Οκτωβρίου.

    Από την Πέμπτη 13 έως και τις 19 Οκτωβρίου απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι.

    Έως και τις 19 Οκτωβρίου συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής από τους εργαζόμενους στους δήμους (ΠΟΕ ΟΤΑ).

    Επίσης σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι ναυτικοί (Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία) από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ενώ η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας) εξήγγειλε τρεις 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com