Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

    Συνεργασία με το Σκαραμαγκά προτείνει ο «Νεωρίον»


    Τα δύο μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και των λανθασμένων χειρισμών της πολιτείας.

    Την ίδια στιγμή ο ανταγωνισμός από τις γειτονικές μας χώρες μεγαλώνει αφού η Τουρκία και η Ρουμανία παρουσιάζουν άνθηση στη ναυπηγοεπισκευή.

    Για το λόγο αυτό ο όμιλος Νεωρίον προέβη στην κατάθεση προτάσεων προκειμένου να γίνει ένα βήμα στη δημιουργία ενός λειτουργικού φορέα για τη ναυπηγική βιομηχανία.

    Οι προτάσεις

    Ο όμιλος Νεωρίον δεσμεύεται να αναλάβει πρωτοβουλία επαφών με την ιδιοκτησία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά .

    Ακόμη προτείνει το Δημόσιο να κάνει χρήση της δυνατότητας που εμπεριέχεται στη στρατιωτική απόφαση της 1 ης Δεκεμβρίου 2010 να κρατήσει ως δημόσια περιουσία τις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά που έχουν χαρακτηριστεί ως αμιγώς εμπορικές με σκοπό να τις συνεισφέρει στην προσπάθεια της αναδιοργάνωσης του ναυπηγικού δυναμικού της χώρας .

    Το ΕΝΑΕ

    Το Σωματείο εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έχει χαρακτηρίσει ως λανθαμένη την προσέγγιση της ελληνικής πολιτείας που απέκλεισε για 15 χρόνια το ναυπηγείο από την εμπορική δραστηριότητα.

    Για τη ΝΕΖ

    Ομάδα επιχειρηματιών με δραστηριοποίηση στη ναυπηγοεπισκευαστική βρίσκεται στην αναμονή, ενώ έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει σε μια αναπτυξιακή διαδικασία που θα μετατρέψει τη Ζώνη σε επιχειρηματικό Πάρκο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com