Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 17 Απριλίου 2012

    Το λογαριασμό στον Βενιζέλο


    Κυκλοφορεί και ως πολιτικό ανέκδοτο αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό: η πρώτη ερώτηση που διατύπωνε η καγκελάριος Μέρκελ κατά τις συναντήσεις που είχε τα τελευταία 6 χρόνια με Ελληνες πρωθυπουργούς ήταν το πότε θα πληρωθούν τα υποβρύχια! Ειδικά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία οι πιέσεις ήταν ασφυκτικές, όταν διαπιστώθηκε ότι το πρώτο υποβρύχιο της παραγγελίας έγερνε…
    Τελικά το μαράζι της κ. Μέρκελ το έλυσε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος το 2010 ως υπουργός Αμυνας διαπραγματεύθηκε τη σύναψη συμφωνίας πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τη γερμανική εταιρία Thyssen σε κάτι Αραβες με «δώρο» τη ναυπήγηση δύο ακόμη υποβρυχίων. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει δώσει συνολικά πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ για τέσσερα υποβρύχια, που προέβλεπε η αρχική παραγγελία, από τα οποία έχουμε παραλάβει μόνο τον «Παπανικολή». Τα υπόλοιπα τρία έχουν μείνει στα υπόστεγα των Ναυπηγείων, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει δεσμεύσει τη χώρα για την κατασκευή άλλων δύο υποβρυχίων.
    Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να περάσει τη συμφωνία πώλησης των Ναυπηγείων από τη Βουλή, όπου η σχετική σύμβαση το φθινόπωρο του 2010 ψηφίσθηκε από το κόμμα του αλλά και από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, που τότε διήγαγε μήνα του μέλιτος στις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ.
    Βάσει αυτής της συμφωνίας, οι Γερμανοί ξεφορτώθηκαν τα Ναυπηγεία και μάλιστα εισέπραξαν ένα σημαντικό ποσό, το οποίο μαζί με τις «προκαταβολές» που έδινε ο Ακης Τσοχατζόπουλος ξεπέρασε τα 2 δισ. Επιπλέον οι νέοι ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εκμεταλλευόμενοι τις ατέλειες της σύμβασης και εκβιάζοντας τους εργαζομένους με μονοήμερη εργασία εβδομαδιαίως απαιτούν την πλήρη εξόφλησή τους ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών στην κατασκευή των υποβρυχίων.
    «Λύσαμε» τα προβλήματα της κ. Μέρκελ, φορτωθήκαμε με συμβάσεις που, όπως φαίνεται από τη δικογραφία που βαρύνει τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ήταν γεμάτες μίζες και όμως δεν καταφέραμε να κερδίσουμε έστω την «εύνοια» της Γερμανίας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας.
    Οι διαπραγματευτικές ικανότητες του κ. Βενιζέλου από τη θέση του υπουργού Αμυνας για την υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και από την αντίστοιχη του υπουργού Οικονομικών όταν ενέταξε στο «κούρεμα» τα αποθεματικά των Ταμείων και τα ομόλογα των φυσικών προσώπων, ήταν κάτω του μετρίου. Για αυτό το λόγο οι πολίτες που θα πληρώσουν το λογαριασμό των συμβάσεών του θα δώσουν την απάντησή τους στις κάλπες της 6ης Μαΐου…

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com