Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

    Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

    Συνεχίζονται οι παραινέσεις προς την Αθήνα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την πλήρη εφαρμογή του δανειακού προγράμματος την επομένη των εκλογών. Στο Βερολίνο φαίνεται ότι επικρατεί προβληματισμός για το ρευστό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. 

    "Η καινούργια ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει θα πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή του μίγματος των μέτρων λιτότητας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που η Ελλάδα συμφώνησε με αντάλλαγμα τα πακέτα βοήθειας" διαμήνυσε τη Δευτέρα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

    Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δει ποιο κυβερνητικό σχήμα θα είναι βιώσιμο την επομένη των κοινοβουλευτικών εκλογών.

    Το Βερολίνο διαμηνύει ότι θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά η Μέρκελ προειδοποιεί ότι «το πιο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η εφαρμογή των συμφωνηθέντων προγραμμάτων».

    Η Επιτροπή «ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει» στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της χώρας, δήλωσε από την πλευρά της η Πία Αρενκίλντε Χάνσεν, μια από τις εκπροσώπους της Κομισιόν.

    «Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συμφωνήθηκαν ως μέρος των διεθνών προγραμμάτων βοήθειας που χορηγήθηκαν στην Αθήνα, συνιστούν τη βάση της οικονομικής ανάκαμψης με βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας» τόνισε.

    Στο μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς παρέλαβε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Ως την Πέμπτη θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις σχετικές προσπάθειες, διαφορετικά διερευνητικές θα λάβουν ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος και στην συνέχεια του τρίτου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com