Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

    Προειδοποιήσεις από ΔΝΤ & Κομισιόν


    Δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση, "απειλεί" στέλεχος του ΔΝΤ, εάν δεν υπάρξει συμφωνία στα νέα μέτρα, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Dow Jones, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα.
    "Αν δεν υπάρξει συμφωνία τα νέα μέτρα μείωσης των δαπανών οι πληρωμές για την Ελλάδα θα ανασταλούν έως ότου υπάρξει μια ικανοποιητική συνεννόηση" επισήμανε ο αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο.
    Όσον αφορά την επίσκεψη της τρόικα στην Αθήνα, το στέλεοχς του ΔΝΤ δήλωσε στο πρακτορείο ότι, δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι να υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης, η οποία θα είναι σε θέση να οριστικοποιήσει τα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί. "Η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο όταν η νέα κυβέρνηση είναι
    Παράλληλα, ο ίδιος αξιωματούχος δηλώνει στο πρακτορείο ότι το Ταμείο είναι ανοιχτό να συζητήσει μια παράταση προσαρμογής για ένα χρόνο, τονίζει όμως ότι κάτι τέτοιο είχε προταθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση και το είχε απορρίψει.

    Πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, διαμηνύει η ΕΕ

    Οι Βρυξέλλες ευελπιστούν σύντομα να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα και να τηρηθούν τα συμφωνημένα.
    "Η πραγματική ευθύνη πέφτει στις πλάτες όσων έχουν εκλεγεί απ' τον ελληνικό λαό. Βεβαίως, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, οι διεθνείς θεσμοί δήλωσαν ξανά και ξανά την πρόθεσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα και σε επίπεδο Eurogroup έχουμε πει επανειλημμένως ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος του ευρώ" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ.
    Και πρόσθεσε: "Όμως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μπορούμε να κάνουμε πολλά για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και το κάνουμε. Τα κράτη – μέλη, οι φορολογούμενοι και τα άλλα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης παρέχουν αυτού του είδους την αλληλεγγύη, όμως η αλληλεγγύη πρέπει να είναι αμφίδρομη".
    Από την πλευρά του, το Βερολίνο διαμηνύει ότι θα στηρίξει οποιοδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση προκύψει στη χώρα μας αρκεί η Ελλάδα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα και περιμένει με ενδιαφέρον τον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com