Advertisement

  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

    Σε ξεχωριστό λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι των ακινήτων


    Σύσκεψη για την λήψη αποφάσεων για την τύχη του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΕΕΤΗΔΕ) που ως σήμερα πληρώναμε με τους λογαριασμούς ρεύματος, θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ ενδεχομένως.

    Με στόχο την είσπραξη του ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2012, που εκτιμάται ότι θα αποδώσει έσοδα ύψους άνω των 2,2 δισ. ευρώ στον φετινό Κρατικό Προϋπολογισμό, η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην αποκόψει τελικά την είσπραξη του Ειδικού Τέλους από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των λοιπών παρόχων, καθώς δέχεται εισηγήσεις πως μόνο έτσι μπορεί στην πράξη να εξασφαλιστεί η έγκαιρη είσπραξη του φόρου.

    Σε τέτοια περίπτωση, η αποστολή των ειδοποιητηρίων του ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2012 θα γίνει και πάλι μέσω των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν έχει λυθεί εάν θα δοθεί τελικά η δυνατότητα αποπληρωμής του Τέλους σε 6 διμηνιαίες δόσεις, αντί σε 5 που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

    Εξετάζεται όμως η πρόταση της  ΔΕΗ για έκδοση και αποστολή ξεχωριστού εντύπου για την είσπραξη του Ειδικού Τέλους. Το ξεχωριστό αυτό έντυπο το οποίο θα περιλαμβάνει μόνο το ποσό του οφειλόμενου ΕΕΤΗΔΕ προτείνεται να αποστέλλεται στον ίδιο φάκελο με το έντυπο του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε οι καταναλωτές να παραλαμβάνουν σε έναν φάκελο και τα 2 ειδοποιητήρια.

     Επιπλέον, το οφειλόμενο ΕΕΤΗΔΕ το οποίο θα αναγράφεται στο ξεχωριστό ειδοποιητήριο θα μπορεί να εξοφληθεί και στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, ώστε να απεξαρτηθεί η ΔΕΗ από την υποχρέωση να το συνεισπράττει ταυτόχρονα με την εξόφληση του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Έτσι η καταβολή του Ειδικού Τέλους δεν θα αποτελεί πλέον προϋπόθεση για να θεωρείται εξοφλημένος ολόκληρος ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος.

    Τα πρώτα ειδοποιητήρια για το Τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Επικοινωνία μαζί μου

    Στείλτε μας τα σχόλια σας και τις καταγγελίες σας. Η φωνή σας θα ακουστεί. Image by FlamingText.com